Eski DSP'liler CHP yolunda

Kemal Kılıçdaroğlu'nin liderliğiyle hareketlenen CHP'de milletvekili sayısı artıyor. Geçen hafta partiye katılan bağımsız milletvekilleri Kamer Genç ve Emrehan Hal...

 

Kemal Kılıçdaroğlu ' nin liderliğiyle hareketlenen CHP ' de milletvekili sayısı artıyor .

Geçen hafta partiye katılan bağımsız milletvekilleri Kamer Genç ve Emrehan Halıcı ' nın ardından bugün iki katılım daha olacak . DSP ' den istifa eden bağımsız İzmir Milletvekili Harun Öztürk ile bağımsız Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı , CHP saflarına geçiyor . Katılımlar , bugünkü Meclis grup toplantısında gerçekleşecek ve parti rozetleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılacak . Böylece CHP ' nin TBMM ' deki sandalye sayısı 101 ' e yükselirken , bağımsızların sayısı da 8 ' e inecek . ANKA ' ya konuşan Hüseyin Pazarcı , " Doğru yaptığımı zannediyorum . Türkiye ' nin istikbalinin bundan sonra CHP ' de olduğunu düşünüyorum . İşsizlik ortada , dış politika kötü yönetiliyor . AKP beceremiyor . Milletin kaderini CHP belirleyecek . " dedi . Harun Öztürk de , " Artık parçalı , bölünmüş halde sosyal demokratların ayrı ayrı siyaset yapmasını doğru bulmuyorum . Kemal Bey ' in bütünleştirici anlayışı çerçevesine birlikte katkı vermek istedim . " diye konuştu .
Öte yandan yurt gezilerine devam eden Kemal Kılıçdaroğlu ' nun , bu hafta sonu Amasya ve Tokat ' a gideceği bildirildi .

Zaman