Engellilerden Başkan Genç'e Ziyaret

Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar ve üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e nezaket ziyaretinde bulundu.

  Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ' ne katkılarından ötürü Başkan Genç ' e teşekkür eden Kulüp Başkanı Mehmet Yaşar ve üyeler , iki yılı aşkın süredir faaliyetini sürdüren spor kulüplerinin engelleri aşarak çok önemli başarılara imza attıklarını söyledi . Yaşar , " Engelli insanlara hitap eden kulübümüzle toplumsal entegrasyonu ve insan rehabilitasyonunu sağlıyoruz . Badminton , dans ve atletizm alanlarında oldukça faal durumdayız . Bu tür çalışmalarla toplumda var olduğumuzu ve eşit şartlar altında var olmak istediğimizi belirtmek istiyoruz " dedi .
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç , " Fiziksel engelli olmak demek hayattan kopmak anlamına gelmemekte . Engelliliğin arkasına sığınmayıp , hayattan kopmadan , yaşama sevinç ve arzularıyla birçok başarıya imza atan engellilerimizi hayranlıkla izliyoruz . Engellileri toplumdan ayrıştırmadan onları toplumla kucaklaştıracak mekanlar üretilmeli . Bu noktada en büyük görev ise yerel yönetimlere düşmekte . Canik ' te yaptığımız bütün hizmetlerde en öncelikli görevimiz engellilerin bu hizmetlerden engelsiz bir şekilde yararlanması . Bugün itibariyle bunu başarmış durumdayız " diye konuştu .