Düzce'de Evleri Su Bastı

Düzce'de sağanak yağış nedeniyle Dereli Tütüncü Mahallesi 1893 Sokak'ta bulunan evleri su bastı.

Düzce'de Evleri Su Bastı
  Düzce ' de etkisini gösteren yağmurla birlikte taşan rögarlarla birlikte bazı evler su içerisinde kaldı . Dereli Tütüncü Mahallesi 1893 Sokak ' ta bulunan evlerde taşan sulardan nasibini aldı . Sokakta bulunan Mehmet Kurt ' a ait iki katlı müstakil evin alt katı da su içerisinde kaldı . Ev sakinleri evde biriken suyu boşaltmak için zor anlar yaşadı . Evdeki eşyalar ise kullanılamaz hale geldi . Her yağmurun ardından aynı sorunla baş başa kaldıklarını belirten ev sahibi Mehmet Kurt , bu sorunla devamlı yüzleşmekten bıktıklarını söyledi . Kurt , " Artık eşyalarımız kullanılamaz hale geldi . Çoluk çocuk perişan halde . Ekipler yardım için geldi ama çok geç kaldılar . Evi basan sular nedeniyle ellerimize aldığımız kazma kürekle bir şeyler yapmaya çalıştık . Yetkililerden sorunlarımıza çözüm bekliyoruz " dedi .
Sokakta bulunan Ahmet Kahveci ' ye ait evde yağmur sularından nasibinin alan evler arasında . Eve eşya alan Kahveci bir hafta sonra çocuğunu evlendirerek bu eve yerleştirecekti . Yaşadığı sorunu anlatan Kahveci , " Komşumuzun haber vermesiyle evi su bastığını öğrendik . Evdeki eşyaları komşuların yardımıyla dışarıya çıkardık . Bir hafta sonra çocuğumu evlendirip bu eve yerleştirecektim . Evi 25 santimetre su kaplamış . Eğer komşular haber vermeseydi daha zor durumlarla karşı karşıya kalacaktık " şeklinde konuştu .
Olayı haber veren komşu Yusuf Çakıroğlu da , " Yağmurun şiddetini arttırmasıyla birlikte eve geldiğimde bu durumla karşılaştım ve hemen ev sahibini aradım . Sokaktaki birçok evde aynı sorun yaşandı " dedi .