Devlet erkanı köyde temizlik yaptı

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında "Köyüm Temiz" sloganı ile çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla Adıyaman Çevre ve Orman İl Müd

  Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında " Köyüm Temiz " sloganı ile çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ' nün organizasyonu ile Adıyaman merkeze bağlı Dağkuyucak köyünde çevre temizliği yapıldı .

Dünya Çevre Haftası nedeniyle Dağkuyucak köyünde yapılan çevre temizliğine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan , İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık , İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve kamu kurum ve kuruluşların amirleri katılarak , köyün sınırları içinde bulunan çöpleri topladı . Ellerinde poşetlerle köy içindeki çöpleri toplayan protokol üyeleri ile köylüler , herkesin soluduğu havayı ve yaşadığı alanı temiz tutmasının ortak görevi olduğu mesajını verdi .

Çevre temizliğinin herkesin ortak görevi olduğunu belirten Vali Sodan , " Şimdiki ve gelecek kuşakların temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu gerçeğinden hareketle ve çevre bilincini köylerimizde de artırmak amacıyla bugün Dağ Kuyucak köyümüzde ' Köyüm Temiz ' sloganı ile köy içindeki çöpleri toplamak suretiyle temiz bir çevrenin önemine dikkat çekiyoruz . " dedi .

Vatandaşların artık çevreye daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Vali Sodan , şöyle konuştu : " Yaşadığımız dünyayı ve çevreyi temiz tutmak tüm bireylerin görevidir . Köylü vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüz ile birlikte köyümüzü eski doğal günlerine kavuşturmak üzere bu organizasyonu tertiplemişler . Dağ Kuyucak köyümüz yeşilliğiyle havasıyla adeta doğa harikası bir köy . Burada sembolik olarak başlatmış olduğumuz çöp toplama faaliyetiyle amacımız , Dünya Çevre Günü ' nde , daha temiz bir çevre için , kaynakların israf edilmeden verimli kullanılması ve bilinçli toplum oluşturulmasını sağlamaktır . "

Dağ Kuyucak Köyü Muhtarı Enver Sedat Çalış ise " Kendi imkanlarımız ile köyün içindeki pet , poşet ve molozları temizleyerek , örnek bir köy olma çabası içerisindeyiz . Bugün bu kampanyamızda bizleri yalnız bırakmayan başta sayın valimiz ve il protokol üyelerine çok teşekkür ediyorum . " dedi .

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet , çöp toplama ve temizlik faaliyeti sonrası Dağ Kuyucak Köyü İlköğretim Okulu bahçesine geçerek , köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinledi .