Çiller gibi Erdoğan da bedel ödeyecek

Tansu Çiller'in siyaset sahnesinden silinerek, topyekun savaş konseptinin bedelini ödediğini söyleyen BDP'li Kışanak, Başbakan Erdoğan'ın da bunun bedelini ödeyeceğini ifade etti.

  BDP Genel Başkan Yardımcısı Gü ; lten Kışanak , ' Eğer Silopi , Ankara ' ya Gazze kadar yakın değilse , bu ü ; lkede vatandaşlık duygusunu korumak kolay olmayacaktır ' dedi .

Kışanak , partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada , geç ; en hafta Silopi ' de , barış iç ; in bir yü ; rü ; yü ; ş dü ; zenlemek istediklerini , eylemden ö ; nce ilç ; edeki yetkililere de bilgi verdiklerini sö ; yledi . Yü ; rü ; yü ; ş sınasında , BDP ' nin Şırnak milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan ile Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ' nin , eyleme izin vermeyen gü ; venlik gü ; ç ; leriyle konuşmak isterken ü ; zerlerine tazyikli su sıkıldığını belirten Kışanak , Bayındır ' ın bu sırada yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığını anımsattı . Kışanak , aradan bir hafta geç ; mesine rağmen hü ; kü ; metin olayla ilgili herhangi bir soruşturma aç ; madığını sö ; yledi .

TAYYİP ERDOĞAN BEDELİNİ Ö ; DEYECEK!

Gü ; venlik gü ; ç ; lerinin bu mü ; dahalesinin barışa , halk iradesine ve kadın ö ; zgü ; rlü ; ğü ; ne yö ; nelik yapıldığını iddia eden Kışanak , olayların sorumlusunun da hü ; kü ; met olduğunu ileri sü ; rdü ; . Kışanak , bü ; tü ; n bu olaylara rağmen yılmayacaklarını , barıştan umutlarını Demokratik siyasete yö ; nelik bu saldırıların yeni olmadığını , 20 yıldır devam ettiğini savunan Kışanak , ' Topyekun savaş konseptinin sö ; zcü ; sü ; o dö ; nemin Başbakanı Tansu Ç ; iller ' in siyasetten nasıl silindiğini hepimiz biliyoruz . Eğer bugü ; n Sayın Erdoğan da aynı yaklaşımla , topyekun savaş mantığıyla halkın ü ; zerine gelirse , kendisinin gideceği yer de benzerlerinin gideceği yerdir . Ç ; iller , siyaset sahnesinden silinerek , topyekun savaş konseptinin bedelini ö ; dedi . Tayyip Erdoğan da bunun bedelini ö ; deyecek ' diye konuştu .

- ' BİZ SANDIKTAN Ç ; IKMADIK MI? ' -

Yerel seç ; imlerden zaferle ç ; ıktıklarını ancak seç ; imlerin ardından hü ; kü ; metin , partilerine yö ; nelik ' siyasi darbe operasyonu ' başlattığını ileri sü ; ren Kışanak , ç ; ok sayıda partilinin tutuklandığını sö ; yledi . Tutuklananlarla ilgili iddianamenin hazırlandığını ancak ö ; zellikle bekletildiğini ö ; ne sü ; ren Kışanak , bazı arkadaşlarının bu soruşturma kapsamında yasa dışı ö ; rgü ; t ü ; yeliğiyle suç ; lanacağını belirtti .

Milletvekillerinin de bu iddianame kapsamında değerlendirileceği ve fezlekelerinin yakında Meclise geleceği yö ; nü ; nde iddiaların bulunduğunu belirten Kışanak , ' Bu tutum , milyonları yasa dışı ö ; rgü ; t ü ; yesi ilan etmekle eşit bir yaklaşımdır . Sayın Başbakan , Hamas ile PKK arasında paralellik kuranlara tepki gö ; stererek diyor ki ' ama onlar seç ; imle geldiler ' . Peki biz seç ; imle gelmedik mi? Biz sandıktan ç ; ıkmadık mı? ' diye sordu .


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın , ' Gazze ile Ankara ' nın kader ortağı olduğunu , bu nedenle Gazze ' de yaşananlara gö ; z yummayacaklarını sö ; ylediğini anımsatan Kışanak , Filistin ' de yaşananlara kendilerinin de gö ; z yummayacağını ifade etti . Gü ; lten Kışanak , şö ; yle devam etti :

' Ancak bir gerç ; ek var . Eğer Silopi , Ankara ' ya Gazze kadar yakın değilse bu ü ; lkede vatandaşlık duygusunu korumak , bu ü ; lkeyi birlik ve bü ; tü ; nlü ; k iç ; inde tutmak o kadar kolay olmayacaktır .

Dü ; nyanın neresinde olursa olsun , insanlığa karşı işlenmiş suç ; ların karşısında olmak gerekiyor . Sayın Başbakan , sivil insanları katledenlerin terö ; rist olduğunu , bunu yapan devletin terö ; r uygulayan devlet olduğunu sö ; ylü ; yor .

Sonuna kadar haklı . Peki bu ü ; lkede son bir yılda 3 ü ; niversite ö ; ğrencisi ö ; ldü ; rü ; ldü ; . Bunların alınlarında terö ; rist mi yazıyordu? Bu şiddeti uygulayan devlete ne demeli? Eğer Filistin ' deki zulmü ; n hesabını İsrail verecekse , bizim ü ; lkemizde sivil , savunmasız insanlara karşı yü ; rü ; tü ; len devlet terö ; rü ; nü ; n hesabını da AKP Hü ; kü ; meti verecektir . '

- ' MAHKEMENİN KARARLARIYLA Ç ; OK DA İLGİLİ DEĞİLİZ ' -


Gü ; lten Kışanak , Anayasa Mahkemesinde gö ; rü ; şü ; len , 1982 Anayasası ' nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun ' un iptaline ilişkin davaya da değindi .

Bu konuda nasıl bir karar ç ; ıkacağını bilmediklerini , ' mahkemenin kararıyla ç ; ok da ilgili olmadıklarını ' belirten Kışanak , mahkeme , kararını hangi yö ; nde verirse versin , tutumlarının değişmeyeceğini sö ; yledi . Kışanak , ' Ç ; ü ; nkü ; biz , bu ü ; lkede ihtiyacın bö ; yle yamalı değil , yeni sivil bir Anayasa olduğunu biliyoruz . Ö ; nü ; mü ; zdeki referandum sü ; recinde de ' yeni bir anayasa isteyenler sandığa gitmesinler ' diyeceğiz . ' dedi .

vatan