Bilgi Anadolu Lisesi'nden uluslararası başarı

Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Tacikistan, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilg

  Türkiye , Kazakistan , Ukrayna , Tacikistan , Almanya , Çek Cumhuriyeti , Beyaz Rusya tarafından bu yıl 6 ' ncısı düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında , Bilgi Anadolu Lisesi 1 altın , 2 gümüş madalya aldı .

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ' nün desteğiyle Rusya Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi ' nin düzenlediği ve katılımcı ülkelerin atadığı komisyon üyeleri tarafından organize edilen yarışmada , Bilgi Anadolu Lisesi öğrencileri Oğuz Eren Çetintaş en yüksek puanı alarak altın madalya alırken , Baran Taştan ve Ali Karakoç ise 2 . olarak gümüş madalya almaya hak kazandılar . Taştan ve Karakoç , madalya törenine katılamadıkları için kargo ile gelen ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ' den aldı .

Alaköse , " Rusya Federasyonunun öncülüğü ve organizasyonu ile düzenlenen ve 8 ülkeden katılan 265 öğrenci arasından Bilgi Anadolu Lisesi öğrencilerinin Altın ve gümüş madalya alarak başarı göstermiş olmaları çok sevindiricidir . Sizlerle ne kadar övünsek azdır . " dedi .

Bilgi Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Necmettin Doğan ise ilk defa katıldıkları bir yarışmada öğrencilerin madalya almasının kendilerini çok sevindirdiğini belirtti . Doğan , şöyle dedi :

" Bir taraftan Biyoloji Kulübünün Biyolojiyi sevdirmek üzere yapmış olduğu sistemli ve özverili çalışmalar ile farklı alanlarda da güzel sonuçlar aldık . Öğrencilerimizin düzenli ve disiplinli ders çalışmasında öğretmenlerimizin yanı sıra ailelerinde büyük desteği oldu . "