Bilgi Anadolu Lisesi'nden uluslararası başarı

Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Tacikistan, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilg

Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Tacikistan, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında, Bilgi Anadolu Lisesi 1 altın, 2 gümüş madalya aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Rusya Ural Federal Bölgesi Öğretmenevi'nin düzenlediği ve katılımcı ülkelerin atadığı komisyon üyeleri tarafından organize edilen yarışmada, Bilgi Anadolu Lisesi öğrencileri Oğuz Eren Çetintaş en yüksek puanı alarak altın madalya alırken, Baran Taştan ve Ali Karakoç ise 2. olarak gümüş madalya almaya hak kazandılar. Taştan ve Karakoç, madalya törenine katılamadıkları için kargo ile gelen ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse'den aldı.

Alaköse, "Rusya Federasyonunun öncülüğü ve organizasyonu ile düzenlenen ve 8 ülkeden katılan 265 öğrenci arasından Bilgi Anadolu Lisesi öğrencilerinin Altın ve gümüş madalya alarak başarı göstermiş olmaları çok sevindiricidir. Sizlerle ne kadar övünsek azdır." dedi.

Bilgi Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Necmettin Doğan ise ilk defa katıldıkları bir yarışmada öğrencilerin madalya almasının kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. Doğan, şöyle dedi:

"Bir taraftan Biyoloji Kulübünün Biyolojiyi sevdirmek üzere yapmış olduğu sistemli ve özverili çalışmalar ile farklı alanlarda da güzel sonuçlar aldık. Öğrencilerimizin düzenli ve disiplinli ders çalışmasında öğretmenlerimizin yanı sıra ailelerinde büyük desteği oldu."