Başbakan Erdoğan, Putin'le görüşüyor

Başbakan Erdoğan, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

 

Başbakan Erdoğan , Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenliyor .

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ( TAEK ) ve Rusya Federal Çevre , Endüstri ve Nükleer Denetleme Servisi ( ROSTECHNADZOR ) arasındaki işbirliği anlaşması Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin nezaretinde , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Rusya Başbakan 1 . Yardımcısı Igor Seçin tarafından imzalandı .

Anlaşma , Türkiye ' de kurulacak nükleer güç santrallerini lisanslama ve denetim konularında tecrübe ve bilgi değişimini öngörüyor . Anlaşmanın ardından iki lider basına açıklama yaptı .

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN :

Rusya ile çok boyutlu ilişkilerimiz ayrıcalıklı bir konuma sahip . Medvedev ile ilişkilerde önemli bir adım attık . Rusya dış politikamızda önemli bir yere sahip . Küresel kriz nedeniyle 2009 ' da dış ticaret hacmi her na kadar 23 milyar dolara düşse de 100 milyar dolar hedefimiz vardır .

Tarihimiz boyunca görülen en yakın ilişki içindeyiz . Devam edeceğini düşünüyorum . Bölgesel ve küresel konulardaki bakış açımızın yakın olması işbirliğini artırıyor . Az önce ilişkilerimizi pekiştirecek iki anlaşma imzalandı . Memnuniyet duyuyoruz . Ekonomik iyileşme ve istikrara katkı sağlayacak . Rusya ile ilişkilerimiz ayrıcalıklı bir konuma sahip . 11 – 12 Mayıs Medvedev ile önemli adım attık . Mevcut durumumuz değerlendirildi ve önemli adımların atılmasına neden oldu . Putin ziyareti ilişkilerimizi hızlandırdı .

2009’da dış ticaret hacmi 23 milyar dolara düşse de 5 yılda 100 milyar dolara ulaşma hedefimiz devam ediyor . bu konudaki gayretimiz devam ediyor .

Bölgede yaşanan son dönem olaylarını da değerlendirme fırsatımız oldu . Gerek Gazze olayında verdikleri destek ve olumlu yaklaşımları için teşekkür ediyor . Gazze olayı tüm dünyaya vicdan muhasebesi yaptırmıştır . Silahsız sivillere yapılan saldırının hiçbir tasvip edilecek tarafı olamaz . Yükselen ses vicdanların sesi olacaktır .


Akşam