Arap vekile 'Mavi Marmara' cezası

Gazze'ye yardım filosunda yer alan Arap milletvekiline önce parlamentoda saldırdılar.

Arap vekile 'Mavi Marmara' cezası
İsrail Parlamentosu, İsrail'in kanlı baskınına uğrayan yardım filosunda yer alan Arap milletvekili Hanen Zubi'yi cezalandırıyor.

Meclis Komisyonunda, Zubi'nin milletvekillerine tanınan ayrıcalıklardan mahrum bırakılmasını öngören tavsiye kararı, bire karşı 7 oyla kabul edildi. Karara, sadece Meretz Partisi'nden İlan Gilon karşı çıktı.

Zubi'nin söz konusu yasal haklarının kaldırılmasıyla ilgili kararın, Parlamento Genel Kurulu'nda yapılacak oylamada da kabul edilmesi gerekiyor. Komisyon Başkanı Likud üyesi Yariv Levin, “Zubi, İsrail'e ihanet etti, yargılanmalı” dedi. Parlamento komisyonun kararını onaylarsa, Zubi, borcu bulunması veya suç işlemesi halinde yurt dışına çıkabilme, diplomatik pasaport sahibi olabilme ve mahkeme masrafını parlamentonun karşılaması gibi ayrıcalıkları kaybedecek.

'YENİ FİLOYA DA KATILIRIM'


Hanen Zubi, Knesset'in hakkında aldığı karara verdiği yanıtta, Gazze ambargosunu delmek için düzenlenecek yeni bir gemi filosuna katılmaktan geri durmayacağını, Knesset'in kararını da İsrail mahkemesine götüreceğini söyledi. Maarev gazetesine konuşan Zubi, “Gemide yaralanan İsrail askerleri, gemiyi istila etmeleri için kendilerini gönderen başbakan Binyamin Netanyahu ve Ehud Barak'ı kınasınlar. Ölümle tehditten korkmuyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İnternethaber