Apple'ın 'yeni gözdesi' iPhone 4

“iPhone 4” çift kamera, HD video kayıt, 5.0 MP kamera ve yüksek çözünürlüklü ekranla geliyor. Bu cihaz iPhone 3Gs'e göre yüzde 24 daha ince..

  Apple ' ın ABD ' nin San Francisco kentinde geleneksel olarak dü ; zenlediği &ldquo ; Geliştiriciler Konferansı&rdquo ; nın bu yılki konuğu , cep piyasasında son 3 yıldan bu yana adeta fırtına gibi esen iPhone ' nun 4 . nesil modeli oldu . Şirketin CEO ' su Steve Jobs , sayısı 5 bini aşan uygulama geliştirici mü ; hendis , tasarımcı ve teknoloji tutkunun katıldığı etkinlikte Apple ' ın son oyuncağını tanıttı .

iPhone 4 ' ü ; n satışa ç ; ıkacağı tarih 24 Haziran . Bu tarih Amerika , Kanada , Almanya , İngiltere ve Japonya iç ; in geç ; erli . Cihaz ağustos ve eylü ; l aylarında yeni yeni ü ; lkelerde de satışa ç ; ıkacak . Tü ; rkiye ' ye de eylü ; lde geleceği tahmin ediliyor . iPhone 4 beyaz ve siyah renkli . 16 GB ' lk model kontratlı olarak 199 dolar , 32 GB ' lık ise 299 dolar olacak . Kontratsız fiyatın 800 dolar seviyesinde olacağı , Tü ; rkiye fiyatının ise 16 GB ' lık modelde 1 . 800 lira dü ; zeyinde olacağı belirtiliyor .

Steve Jobs dü ; nkü ; sunumuna kendisine bir iPad kullanıcısından gelen e-posta mesajıyla başladı : &ldquo ; Kafede iPad ' imle oturuyordum bir kız benimle ilgilendi! Şimdi iPad ' in ne kadar sihirli bir cihaz olduğunu anladım . . . &rdquo ; Bu &ldquo ; anlamlı&rdquo ; mesajın ardından şu ana kadar 3 saniyede 1 , toplamda da 2 milyon iPad satıldığını belirten Jobs , 10 ü ; lkede cihazın bulunduğunu , temmuzla birlikte 19 ü ; lkede daha satışlara başlanacağını bildirdi .
İlk 65 gü ; nde iPad kullanıcılarının 5 milyon e-kitap yü ; klediğini anlatan Steve Jobs , iPad ' in uygulamalarıyla 1 gü ; nde 5 yıllık Google reklamı kadar para kazananların olduğunu aç ; ıkladı .

Sö ; zü ; iPhone ' dan aç ; tığında ABD ' deki pazar paylarıyla konuşmaya başlayan Jobs , RIM ' in ( Blackberry ) yü ; zde 35 , iPhone ' un yü ; zde 28 paya sahip olduğunu duyurduktan sonra şirketin yeni oyuncağının adını &ldquo ; iPhone 4&rdquo ; olarak aç ; ıkladı . 9 . 3 milimetre inceliğindeki ( iPhone 3Gs ' e gö ; re yü ; zde 24 daha ince ) ü ; rü ; n , ç ; ift kameralı , 3G ü ; zerinden gö ; rü ; ntü ; lü ; iletişimi imkanı tanıyor , video konferans yapılıyor . 5 . 0 MP kamera , LED flaş ö ; zelliği bulunuyor . Cihazla HD kalitede video ç ; ekimi yapmak mü ; mkü ; n oluyor . Bu kamera saniyede 30 kare ile 720p gö ; rü ; ntü ; kaydediyor .

iPhone 4 ' de gü ; rü ; ltü ; engelleme sistemi , mikrofon ve ses girişi yer alıyor . Telefonun ç ; evresindeki metal ç ; erç ; eve aynı zamanda anten gö ; revi gö ; rü ; yor , gö ; vde paslanmaz ç ; elikten . Ekrandaki piksel yoğunluğu ö ; nceki modele gö ; re 4 kat fazla , bu sayede yü ; ksek kalite yakalanıyor . Bö ; ylece ç ; ö ; zü ; nü ; rlü ; k iki katına ç ; ıktı . Steve Jobs , &ldquo ; İnsan gö ; zü ; 320 pikselin ü ; zerini algılamıyor ama biz garanti olsun diye 326 piksel yaptık&rdquo ; diyerek esprili bir ifadeyle yeni ekranın kalitesini ö ; vü ; yor .
Bu yeni ekranın adı &ldquo ; retina&rdquo ; . Cihazdaki ekranın boyutu 3 . 5 inç ; , 960x640 ç ; ö ; zü ; nü ; rlü ; k seviyesinde . Cihaz Apple ' ın A4 işlemcisini kullanıyor , bu sistemle yeni pil yapısı bir ö ; nceki modele gö ; re yü ; zde 40 daha fazla dayanıyor . Cihazdaki yeni ivmeö ; lç ; er oyunların her yö ; ne ç ; evrilerek oynanmasını sağlıyor . Dü ; n ayrıca iPhone OS adlı yeni işletim sistemi de tanıtıldı .

Milliyet - Şü ; krü ; Andaç ;