Ankara'da Kırşehir Rüzgarı Esti

Kırşehirli Dernekler Federasyonu, 4. olağan kongresini Devlet Su İşleri lokalinde gerçekleştirerek, Ankara'da Kırşehir rüzgarı estirdi.

Ankara'da Kırşehir Rüzgarı Esti
  Kongreye , Ankara ' da yaşayan çok sayıda Kırşehirli katılırken , Genel Başkan Hilmi Gökçınar ' ın daveti ile Sayıştay Başkanı Dr . Recai Akyel , Kırşehir Milletvekilleri Mikail Aslan , Metin Çobanoğlu , Abdullah Çalışkan , Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden , Eski Vali Lütfullah Bilgin , Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül , Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Baba , Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Salih Çelik , Federasyonun Kurucusu M . Ali Alan ile çok sayıda davetli katıldı .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşması yapan Genel Başkan Hilmi Gökçınar , söz verdikleri konuların hepsini yaptıklarını belirterek , iki yılda 105 faaliyet yaptıklarını üç ayda bir dergi ile iletişimi gündemde tuttuklarını söyledi . Gökçınar , büyük çapta 40 kişilik yönetim kurulunun aidatları ile ayakta durduklarını da hatırlatarak , " Büyüklerimiz zaman zaman bizim kapımızı çalıp neler yapabileceklerini soruyorlar . İnsanımız samimiyete sahip çıkıyor . Bizim yüreğimiz herkese açık . Fitne faseta imkan vermiyoruz . Bu durumda da şükür işlerimiz rast gidiyor . Biz yanlış yaparsak ikaz edin , doğruyu yaparsak destek verin . Biz bu güne kadar Ankara ' da yaptığımız çalışmalarla sinerji ürettik " şeklinde konuştu .
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Gökçınar , 184 oyla tekrar başkan seçildi . Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ' de konuşmasında , federasyonun birlik beraberliği sağlamakta başarılı olduğunu söyleyerek , " Büyük projelere küçük adımlarla başlanır . Federasyon yetkilileri tebrik ediyorum . Başkent Ankara ' da 50 dernekle birlikte birlik beraberliği tesis etmişler . Sevgi yumağı halinde hizmet üretiyorlar . Aralarına fitne fesadı da almıyorlar . Ahi Evran ' ın torunlarına da bu yakışır " şeklinde konuştu .