'Amazonlar' Samsun'da Yaşatılacak Samsun

-'AMAZONLAR' SAMSUN'DA YAŞATILACAK SAMSUN (A.A) - 08.06.2010 - SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YUSUF ZİYA YILMAZ, BATI PARK'TA 50 BİN METREKARE-'

 

- ' AMAZONLAR ' SAMSUN ' DA YAŞATILACAK

SAMSUN ( A . A ) - 08 . 06 . 2010 - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz , Batı Park ' ta 50 bin metrekarelik alan üzerine ' Amazon Köyü ' kuracaklarını bildirdi .

Yılmaz , 825 bin metrekarelik Batı Park rekreasyon alanı içinde oluşturulan Amazon Adası ' nın bir bölümünü ' Amazon Köyü ' olarak düzenleyeceklerini ifade ederek , hazırlanan proje kapsamında ' Amazon ' olarak adlandırılan kadın savaşçıların yaşadığı dönemin canlandırılacağını söyledi .

Yusuf Ziya Yılmaz , ' Batı Park ' ta 50 bin metrekarelik alan üzerine Amazon Köyü kurmak için çalışma başlattık . Yaklaşık 3 yıldır da bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz . Hazırlanan proje kapsamında burada bir Amazon adası ve kanalı oluşturduk . Bu alanda bir de köy oluşturmak istedik . Şu anda amazonların barındıkları çadır ve barınakların yapımını sürdürüyoruz . Köy tamamlandığında hem eğitim , hem de turizm amaçlı kullanılacak . Buraya gelenler çağlar öncesine giderek bir anlamda Amazonların yaşadığı dönemi gözlemleme imkanı bulacak ' dedi .

Köyde , kadın savaşçıların kullandıkları ok , yay , giysi ve diğer aletlerin örneklerinin yer alacağını dile getiren Yılmaz , ' Tarihi yaşatmak istiyoruz . Geçmişle günümüz arasında köprü olmasını istiyoruz . Bütün dünyada ilgi çeken Amazonların yaşayışları ve kültürleri bilinsin istiyoruz ' diye konuştu .

-AMAZONLAR-

Efsanevi kadın savaşçılar olarak bilinen ve Thermedon Çayı yöresinde kurdukları Themiskyra kentinde yaşadığı belirtilen Amazonlar , Eflatun ve Socrates ' in eserleri ile Homeros ' un İlyada ' sında da geçiyor . Daha iyi ok atabilmek için sağ göğüslerini kestikleri çeşitli kaynaklarda rivayet edilen , Hitit tabletleri ile birçok efsanede adı geçen Amazonlar , Samsun ve yöresinin tarihi ve kültürel değerlerinden kabul ediliyor . Amazonlar adına her yıl Terme ilçesinde festival düzenleniyor .

08 . 06 . 2010 10 : 51 : 17