2010 Dünya Kupası'na Doğru

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU -GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ'NİN ESKİ DEVLET BAŞKANI MANDELA DA AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAK FLORANSA (A.A) - 08.06.2010 - BARI

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU

-GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ ' NİN ESKİ DEVLET BAŞKANI

MANDELA DA AÇILIŞ TÖRENİNE KATILACAK

FLORANSA ( A . A ) - 08 . 06 . 2010 - Barış Seçkin - 2010 Dünya Kupası ' na evsahipliği yapacak Güney Afrika Cumhuriyeti ' nin eski devlet başkanı Nelson Mandela ' nın , kupanın açılış törenine katılacağı bildirildi .

Güney Afrika Cumhuriyeti ' nin ilk siyahi devlet başkanı olan Nelson Mandela ' nın , 11 Haziran Cuma günü TSİ 16 . 00 ' da evsahibi ülkeyle Meksika ' nın yapacağı karşılaşma öncesi açılış töreninde , taraftarları selamlayacağı belirtildi .

Temmuz ayında 92 yaşına girecek Mandela ' nın , Güney Afrika Cumhuriyeti ve Meksika ' nın Johannesburg ' daki Soccer City Stadı ' nda yapacağı maçın 10-15 dakikalık bölümünü izleyeceği ve karşılaşma öncesi her iki ekibe de başarılar dileyeceği kaydedildi . Afrika kıtası için ayrı bir önemi olan Mandela ' nın , maçın geri kalanını evinden takip edeceği ifade edildi .

Eski devlet başkanının yeğeni Nkosi Zwelivelile , ailesi adına yaptığı açıklamada , ' Onun nasıl bir konuşma yapacağını bilmiyoruz . Bu ziyaretin süresi 15 dakika olacaktır . Taraftarları ve oyuncuları selamladıktan sonra maçı evinden takip etmek üzere dönecektir ' dedi .

Ülkesinde siyahilere yapılan ayrıma ve ırkçılığa karşı durmasıyla tanınan Nelson Mandela ' nın , 1993 Nobel Barış Ödülü başta olmak üzere pek çok önemli ödülü bulunuyor .

( BRS-İLK-MTE )

08 . 06 . 2010 20 : 29 : 07