Yukarıtepe Piknik Şöleni

Merkezi İstanbul'da bulunan Fatsa Yukarıtepe Köyü Derneği, 2. Piknik Şöleni'nde köylüleri bir araya getirdi

Yukarıtepe Piknik Şöleni
İstanbul Arnavutköy Kayabaşı Ormanları'nda gerçekleşen piknik şöleni hava muhalefetine rağmen büyük ilgi gördü. Yukarıtepe Köyü Derneği Başkanı Mahmut Ağalık şölenin açılışında yaptığı konuşmada, piknik şölenini düzenlemekteki amaçlarının yılda bir kez de olsa metropol bir şehirde birbirine uzak yerlerde yaşayan köylülerini bir araya getirerek, birlik ve beraberlik adına kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Pikniğe katılan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, "Bu piknikte yöresel bir düğün yemeği olan keşkeği tattım. Gerçekten hiçbir yerde böyle güzel bir keşkek yememiştim. Ayrıca ben Ordu bölgesinde Fatsa Yukarıtepe köyüne hiç gitmemiştim, ama burada yaşadığım sıcak ilgi ve alaka beni artık bu köye gitmeye mecbur kıldı. Eğer Yukarıtepe köyünün biz siyasetçilerden bir isteği olursa köye gidip yerinde tespit ederek yardımcı olmak istiyorum" diye konuştu.
Piknik şöleninde derneğe gelir getirmek amacıyla "Keşkek Ağalığı" yarışması yapıldı. Açık artırma usulü yapılan ve 150 TL ile başlatılan yarışmayı bin 261 TL ile en fazla parayı veren İsmail Ağalık aldı. İsmail Ağalık, köy ağası olduktan sonra yaptığı konuşmada, "Benim köyüme değil bin 261 TL, 1 trilyon lira feda olsun" dedi.
Etkinlikte yapılan ağızda kaşıkla yumurta taşıma, çuvalla yürüme, halat çekme ve yürürken iğneye iplik takma ve penaltı atma yarışmaları şenliğe renk kattı. Piknik şöleni hediye çekilişi ve müzikli eğlencenin ardından sona erdi.
Şenliğe Yukarıtepe Muhtarı Hasan Biliş, Fatsa 91 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Kale de katıldı.