Van Gölü Bisiklet Turu Başlıyor

'Pedal Pedal Van Gölü' sloganıyla düzenlenecek olan '1. Bitlis Van Gölü Bisiklet Turu', Bitlis Rahva'daki Elaman Hanı önünde düzenlenen bir açılış programıyla start alacak.

Van Gölü Bisiklet Turu Başlıyor
Bitlis Valiliği tarafından düzenlenen ve ilçe kaymakamlıklarının destekleriyle başlayacak olan bisiklet turu ile Van Gölü çevresi bisikletle dolaşılacak. Toplam 30 kişinin katılacağı, 5 etaplı bisiklet turunun, 1'inci etabı 9 Haziran günü saat 09:30'da Bitlis'ten başlayıp Ahlat'a kadar sürecek. 10 Haziran günü saat 5'te Ahlat'ta başlayan 2'nci etap Erciş'e kadar sürecek. 3'cü etap 11 Haziran günü saat 5'te Erciş'te başlayıp Van'a kadar sürecek. 4'üncü etap 12 Haziran günü saat 5'te Van'da başlayıp Yelkenli Köyü'ne kadar sürecek ve 5'inci etap 13 Haziran günü saat 7'de Yelkenli Köyü'nde başlayıp Tatvan Kaymakamlığı önünde son bulacak.
VAN GÖLÜ ÇEVRESİ BİSİKLETLE DOLAŞILACAK
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki sahil yolunda, ilçe kaymakamlarıyla beraber sporcuları ziyaret eden, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yapılacak olan etkinlikle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Amaçlarının, spor aktivitelerinde gençlerin yer almalarını sağlamak olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, "Bu etkinlik ilçe kaymakamlıklarımız ile Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı bir çalışmadır. Yaklaşık 5 gün sürecek olan bisiklet turunu bu yıl başlattık ve önümüzdeki yıllarda geliştireceğiz. Van Gölü çevresinde yapacağımız bu etkinlik bununla sınırlı kalmayacak, nasip olursa Türkiye genelini kapsayacak çalışmalar da programlıyoruz. Bu arada ilimizin ve çevremizin tanıtımı açısından da katkı sağlayacağını düşündüğüm bu etkinlik, Turizm konusunda da yararlı olacaktır" şeklinde konuştu.
Vali Yılmaz daha sonra bisiklete binerek gazetecilere poz verdi.