Van'da Kck Operasyonu

Van'da PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Van'da Kck Operasyonu
Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, önceki gün sabaha karşı Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) öğrenim gören ve bölücü terör örgütünün amaç ve istekleri doğrultusunda faaliyet yürüten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne (YÖDER) üye öğrencilere yönelik operasyonunda 5 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, gözaltına alınan 5 öğrencinin yasa dışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü ile örgüt elebaşı lehine övücü mahiyette yasa dışı
sloganlar attıkları, terör örgütü sorumlularının talimatı üzerine 21 Aralık 2009 tarihinde üniversite de yapılan boykot eylemine destek vererek eğitim ve öğretime engel oldukları belirtildi. Kampüs içerisinde çeşitli örgütsel yürüyüşlere katılarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edildiği ifade edilen açıklamada, terör örgütüne eleman kazandırdıkları, öğrencilerin örgütsel amaçlı yapılan yürüyüşlere katılmaları için baskı yaptıkları tespit edildiği vurgulandı. Açıklama, yine aynı tarihte
yapılan operasyonda gözaltına alınan 2 şahsın da yasadışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün amaç ve istekleri doğrultusunda faaliyet yürüttükleri, terör örgütüne eleman temin ettikleri, terör örgütünce düzenlenen toplumsal olaylara katılarak molotof ve havai fişek kullandıkları tespit edildiği ifade edildi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan A.A., S.A., O.İ., D.B., Ö.Ş., S.B. ve U.M. isimli zanlılar, bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirmek üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.