'Türksoy 13. Opera Günleri'ne Doğru

Türk Kültür ve Sanatları Orta Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından bu yıl 13.'sü organize edilen; 'Opera Günleri'nin 9 Haziran Çarşamba günü Mersin'de başlayacağı bildirildi.

İlk kez 1994 yılında başlatılan etkinliğin Mersin'de; Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından desteklenirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ise Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirildiği hatırlatıldı. 'TÜRSOY Opera Günleri'nin bu yılki ayağına 9 ülkeden 9 solist sanatçının katılacağı bildirilirken, ilk konserinse Mersin Kültür Merkezi'nde yapılacağı bildirildi. Sanatçılara da MDOB Orkestrası'nın eşlik edeceği ifade edilirken, orkestranın şefliğiniyse Ali Hoca'nın üstleneceği dile getirildi.
TÜRKSOY Genel Sekreterliği çatısı altında gerçekleştirilen ve söz konusu teşkilatın en geniş katılımlı projelerinden biri olarak öne çıkan etkinliğin ikinci ayağıysa KKTC'de gerçekleştirilecek. İki gece ve yine iki farklı programla Girne Bellapais Manastırı'nda düzenlenecek olan konserlereyse yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.
Sanatçılar zengin bir repertuarla izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanırken, 'TÜRSOY 13. Opera Günleri' kapsamında sahne alacak sanatçı ve ülkeleriyse şöyle; "Çınara Şirinova (Azerbaycan), Cupar Gabdullina (Kazakistan), Baktıbek Ibakeyev (Kırgızistan), Funda Uyanık (Türkiye), Laden İnce (KKTC), Artur İslamov (Tataristan), Zinaida Maynasheva (Hakasya), Svetlana Arginbayeva (Başkurdistan) ve Galina Vlad (Gagavuz)."