Türkçe'nin Çocukları Erzurum'da

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak için Türkiye'de bulunan dünya çocuklarının adresi bu defa da Erzurum oldu. Türkçe'nin çocukları, Erzu

  8 . Uluslararası Türkçe Olimpiyatları ' na katılmak için Türkiye ' de bulunan dünya çocuklarının adresi bu defa da Erzurum oldu . Türkçe ' nin çocukları , Erzurum Vali Sebahattin Öztürk ' ü ziyaret etti .

Türkçe Olimpiyatları heyecanı Erzurum ' da devam ediyor . Özel Aziziye Eğitim Kurumları ' nın davetlisi olarak Erzurum ' a gelen dünya çocukları , öğretmenleri gözetiminde Erzurum ' un tarihi mekânlarınıgezdi . Vali Öztürk ' ü ziyaret eden öğrenciler daha sonra FEM Dershaneleri Genel Müdürü Sadrettin Demircan nezaretinde 10 kişilik öğrenci grubu öğle saatlerinde Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş ' u makamında ziyaret etti .

Başsavcı Sinan Kuş , dünyanın değişik ülkelerinden Türkçe konuşan çocukların Türkiye ' de ve Erzurum ' da ağırlanmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi . Konuk öğrencilerin Türkçe konuşup , şarkı söylemesinin milli onur olduğuna vurgu yapan Cumhuriyet Başsavcısı Kuş , " Medyadan takip edebildiğimiz kadarıyla sizler ülkelerinizdeki elemeleri geçip Türkiye ' ye gelmişsiniz . Sizleri Erzurum ' da ağırlamaktan onur duyuyoruz . " dedi .

Konuk öğrencilere meyve suyu ikram eden Başsavcı Kuş , daha sonra konuklarına Türk Bayrağı , Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı flaması ile kol saati hediye etti . Misafir öğrenciler daha sonra Başsavcısı Kuş ile Adliye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi .