Tel Aviv'e seslenmiştim cevap Keşan'dan geldi

Tel Aviv'e seslenmiştimcevap Keşan'dan geldi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında 'İsrail' polemiği yaşanıyor. Başbakan Erdoğa...

 

Tel Aviv ' e seslenmiştimcevap Keşan ' dan geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ' İsrail ' polemiği yaşanıyor . Başbakan Erdoğan , cuma günü İsrail ' e Tevrat ' ta yer alan 10 Emir içerisinden 6 . ' sı , yani ' Öldürmeyeceksin ' emrini hatırlatarak yüklenmişti . Kılıçdaroğlu da önceki gün , " Recep Bey , Tevrat ' tan anlıyor . Bunu güzel söylüyorsun ama bunun bir de sekizinci emri var . Orada da ' Çalmayacaksın ' diyor . Dokuzuncu emri ise ' Yalan söylemeyeceksin ' diyor . Bizim kitabımız da ' Kul hakkıyla gelmeyeceksin ' diyor . " sözleriyle karşılık vermişti . Başbakan ' ın buna cevabı sert oldu . Bursa ' da konuşan Erdoğan , Kılıçdaroğlu ' nu İsrail ' in avukatlığını yapmakla suçladı ve " Çok ilginçtir ben Tel Aviv ' e seslendim , cevabı ne yazık ki Keşan ' dan geldi . " dedi .
Toplu açılışlar ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılmak üzere Bursa ' ya gelen Başbakan , halka hitap etti . Ellerinde Türk bayrakları ile on binlerce vatandaş tarafından karşılanan Erdoğan , konuşmasında ağırlıklı olarak İsrail ' in yardım gemisine düzenlediği saldırının ardından yaşanan gelişmeleri anlattı . Kanlı saldırının ardından Konya ' dan İsrail hükümetine 3 dilde seslendiğini hatırlatan Erdoğan , CHP liderine sert ifadelerle yüklendi : " İsrail hükümetine Tevrat ' taki 10 emrin altıncısını hatırlattım . ' Öldürmeyeceksin ' dedim . Çok ilginçtir ben Tel Aviv ' e seslendim , cevabı ne yazık ki Keşan ' dan geldi . Hale bak . Birileri çıkmış Tel Aviv adına cevap veriyor . Tel Aviv ' in avukatlığını yapıyor . Bana Tevrat ' taki başka emirleri hatırlatıyor . Biz , hamd olsun tahsilimiz gereği Tevrat ' ı da okuduk , İncil ' i de okuduk , Kur ' an ' ı defalarca okuduk . Zahmet olmazsa o kitapları , o emirleri sen oku sen . Tarihleri çalmayla , çırpmayla , yalanla dolanla dolu olanlar şimdi kalkmış Tel Aviv üzerinden bize laf yetiştiriyorlar . Desteksiz atmayla bir şey elde edilse burada Erzurumlu kardeşlerim var , iyi bilirler Erzurumlu Teyo Pehlivan cihan padişahı olur . "
Türkiye ' nin salon diplomasisini bırakıp , onurlu dış politika dönemine geçtiğini savunan Başbakan Erdoğan , ' monşerler diplomasisi ' nin sona erdiğini vurguladı . Hükümetin dış politikasını eleştiren eski diplomatları da " Zaten sizin o diplomasiniz ülkemi bu hale soktu . Kim ki , Türkiye ' nin dış politikasında eksen kayması var diyorsa , art niyetlidir . " sözleriyle eleştirdi . Birleşmiş Milletler ' in ( BM ) İsrail ' in katliamına ilişkin bir komisyon kurma teklifini de , " BM , girişimlerimiz neticesinde 3 veya 5 kişilik bir araştırma komisyonu kuruyor . BM Güvenlik Konseyi ' nden çıkan bu kınama bildirisiyle birlikte bu araştırma komisyonunun yapacağı çalışmalar bizim için çok çok önemlidir . Temenni ediyoruz ki buradan bir netice alalım . " şeklinde değerlendirdi .
Erdoğan , 12 Eylül ' de yapılacak anayasa değişikliği referandumu için de Bursalılardan destek istedi . " Bursa ' dan 12 Eylül akşamı koca bir ' evet ' bekliyorum . " diye seslendi .
FATİH KARAKILIÇ , ADEM ELİTOK , ENSAR TUNA ALATÜRK BURSA


Zaman