Seri berabere oldu - SPOR

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de final serisinin ikinci maçını Boston Celtics kazandı ve seride 1-1 eşitliği sağladı.

 

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA ' de final serisinin ikinci maçını Boston Celtics kazandı ve seride 1-1 eşitliği sağladı .
Staples Center ' da oynanan maçta Los Angeles Lakers ' a konuk olan Celtics , rakibini 103-94 yendi ve deplasmanda aldığı bu galibiyetle avantajlı duruma geçti .


Mücadelede Celtics ' in 35 yaşındaki yıldızı Ray Allen , 8 kez üç sayılık atışta isabet yakaladı ve NBA finalleri tarihinde bir ilki gerçekleştirerek , adını NBA rekorları kitabına yazdırdı .

Doğu Konferansı şampiyonu Celtics ' te , Ray Allen 32 , genç yıldız Rajon Rondo ise 19 sayı ile oynadı .

Los Angeles Lakers ' da ise Kobe Bryant 21 sayıda kaldı . Pau Gasol ' un 25 , Andrew Bynum ' un 21 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı .

Bu galibiyetle Celtics seride durumu 1-1 ' e getirerek , Boston ' da oynayacakları üç ve dördüncü karşılaşmalar öncesi önemli bir avantaj elde etmiş oldu .

Maçın yıldızı Ray Allen , karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada , ' ' Boston ' a avantajla dönüyoruz . Evdeki iki karşılaşmayı da kazanıp durumu 3-1 ' e taşıyacak enerjiye sahibiz . Şampiyonluğa yakınız ' ' dedi .

Boston ' ın bu yıl ilk kez All-Star olan diğer yıldızı Rondo ise ' ' Ray , ilk yarıdaki 27 sayılık inanılmaz performansı ile işimizi kolaylaştırdı . Üçüncü çeyrekte biraz zorlansak da son periyotta işi bitirdik ' ' diye konuştu .

Boston ' ın antrenörü Doc Rivers , zaman zaman heyecanlı hareketleri ile karşılaşmaya renk kattı . Son dakikaları büyük bir çekişme içinde geçen mücadelede Rivers , bir pozisyon öncesi mola almak için sahaya girince seyirciler ve oyuncular arasında gülüşmelere neden oldu . Rivers , maç sonrası yaptığı açıklamada , ' ' 3 maçımız daha kaldı . Beşinci karşılaşmada bu işi bitirip kupayı kaldıracağız ' ' dedi .

Celtics ' de Paul Pierce 10 , Kendrick Perkins 12 , Kevin Garnett 6 sayı ile oynadı . Kenardan oyuna başlayan Glen Davis 8 , Rasheed Wallece ve Nate Robinson ise 7 sayı ile galibiyete destek oldu .

Mücadeleyi izleyen Hidayet Türkoğlu ' nun takım arkadaşı Toronto Raptors ' lı Chris Bosh ' a Lakers taraftarları sevgi gösterisinde bulundu . Bu sene sözleşmesi sona eren ve transfer sezonunun en gözde ismi olan Bosh için Lakers taraftarları , ' ' Seneye seni mor-sarı renkler içinde görmek istiyoruz ' ' şeklinde tezahüratta bulundular .

NBA final serisinde , Los Angeles ' taki ilk iki karşılaşmanın ardından diğer iki karşılaşma Doğu kıyısında , Boston ' da oynanacak . Beş ve altıncı karşılaşmalar ise sırasıyla Los Angeles ve tekrar Boston ' da yapılacak . Finallerde dört galibiyete ulaşan takım NBA ' de 2010 kupasını kaldıracak .

Star Gazete