Savcıya tacizin bedeli ağır oldu

Savcıya 'ıslıklı ve sözlü' tacizde bulunan iki kardeş cezaevine gönderildi. İki genç haklarında 9 yıl istemiyle dava açıldı.

  Cumhuriyet Savcısı Aslı Cevizoğlu , gö ; rev yapıtğı Sarıyer ' de bir gencin ö ; nce ıslıklı tacizine ardından da tacizcinin ağabeyinin tokatlı saldırısına maruz kaldı . İki genç ; hakkında da 9 yıla kadar hapis talebiyle dava aç ; ıldı .

Savcı Aslı Betü ; l Cevizoğlu ' na &ldquo ; ıslıklı ve sö ; zlü ; &rdquo ; tacizde bulundukları iddiasıyla 15 gü ; n cezaevinde tutulan 2 kardeş hakkında , 9 yıla kadar hapis istemiyle kamu davası aç ; ıldı . Cumhuriyet Savcısı Aslı Betü ; l Cevizoğlu ile 2 kardeşi adliyelik eden olan , 6 Temmuz 2009 ' da Sarıyer ' de meydana geldi . O dö ; nemde Sarıyer Adliyesi ' nde gö ; rev yapan , ancak bu olaydan sonra Malatya ' ya tayin edilen Cevizoğlu , ö ; ğle yemeği iç ; in dışarıda olduğu sırada iddialara gö ; re Murat K . ( 24 ) isimli bir gencin ö ; nce ıslıklı , sonra da &ldquo ; Lan bu karıyla ne yapılmaz ki , anam anam&rdquo ; şeklindeki sö ; zlü ; tacizine uğradı . Savcı Cevizoğlu ' nun bu tacize yanıtı , &ldquo ; Ne yapıyorsun sen? Bunu dedin de ne oldu? Eline ne geç ; ti? Utanmıyor musun? Ü ; stelik ben Cumhuriyet Savcısıyım . Seni şikayet etsem ne olur?&rdquo ; oldu .

Başka bir kadına ıslık ç ; aldım

Bunun ü ; zerine genç ; ö ; nce , &ldquo ; Dediysem ne olur? İyi yaptım&rdquo ; diyerek &ldquo ; diklendi&rdquo ; ardından da &ldquo ; Ben başka bir kadına ıslık ç ; aldım&rdquo ; diyerek &ldquo ; geri adım&rdquo ; attı . Savcı Cevizoğlu ile Murat K . arasındaki tartışmaya , kısa bir sü ; re sonra gencin ağabeyi Arif K . ( 31 ) da &ldquo ; Yü ; rü ; git lan . Islık ç ; aldıysa ne olmuş? Laf attıysa ne olmuş , o . . . karı&rdquo ; sö ; zleriyle dahil oldu . Tartışmanın ardından kaç ; maya ç ; alışan kardeşlere , savcı Cevizoğlu mü ; dahale etti . Cevizoğlu , bu sırada Murat K . ' dan tokat yedi . Bununla yetinmeyen genç ; ler , savcıya yö ; nelik , &ldquo ; S . . . seni defol git o . . . Gebertirim lan seni&rdquo ; şeklinde kü ; fü ; rler savurdu . Kardeşler polis tarafından gö ; zaltına alınırken savcı Cevizoğlu , hastaneye giderek , &ldquo ; basit tıbbı mü ; dahale ile giderilecek şekilde yaralanmaktan&rdquo ; rapor aldı . İlç ; e merkezinin gö ; beğinde , onlarca kişinin gö ; zü ; ö ; nü ; nde gerç ; ekleşen inanılmaz olay , daha sonra Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı ' na intikal ettirildi . Savcılığa ç ; ıkarılan kardeşlerden Murat K . , olay sırasında ağabeyiyle birlikte mü ; şterilerine ait bir dü ; kkanda olduklarını belirtti . Hakkındaki iddiaları reddeden Murat K . , &ldquo ; İşim bittikten sonra ben alt kata indim . Ü ; st kattaki ağabeyim , seslenerek nerede olduğumu sorunca ben de yerimi belirtmek iç ; in kendisine ıslık ç ; aldım . O sırada hemen ö ; nü ; mü ; zden geç ; mekte olan şikayetç ; i tişö ; rtü ; mü ; n yakasını tutarak , ' Bana nasıl laf atarsın ' sö ; zleriyle beni tartakladı . Beni yanlış anladığın sö ; ylesem de beni dinlemedi . Ben de bunun ü ; zerine sinirle bir tokat vurdum&rdquo ; dedi .

Savcı bizi karakolda dö ; vdü ;

Savcı Cevizoğlu ' nun kendilerine , &ldquo ; Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz&rdquo ; dediğini ileri sü ; ren Murat K . , &ldquo ; Hanım hanımcık gö ; rü ; ndü ; ğü ; iç ; in savcı olduğuna inanmadım . Karakola gö ; tü ; rü ; ldü ; ğü ; mü ; zde savcı , polise bizi yere yatırmasını sö ; yledi . Tekmeyle yü ; zü ; me 2-3 kez vurdu . Sinkaflı kü ; fü ; rler ettikten sonra duvardaki tabloyu yü ; zü ; mde kırdı . Burnumun ucundaki morluk da bu yü ; zden oluştu&rdquo ; iddialarında bulundu . Ağabey Arif K . ise &ldquo ; Mü ; şterinin dü ; kkanında alt kata indiğimde kardeşimin bir kadınla tartıştığını gö ; rdü ; m . Kadına ne olduğunu sorunca kardeşimin kendisine ıslık ç ; alıp laf attığını sö ; yledi . Ben kardeşime bö ; yle bir şey yapıp yapmadığını sorunca bana , ' Hayır ıslık ç ; almadım ' diye yanıt verdi . Ben bö ; yle bir şey yok deyince de ' Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Birazdan gö ; receksiniz ' diye tehditlerde bulundu .

' Hikaye uydurmuşlar '


Zanlılar Murat ve Arif K . ' nın , &rdquo ; Bizi karakola ç ; ektirip , dö ; vdü ; &rdquo ; iddiasına savcı Cevizoğlu ise hakkındaki iddiaları yalanladı . Cevizoğlu , &rdquo ; Olayın mağduru benim . Yol ortasında tacize uğrayan benim ama suç ; lanmaya ç ; alışılıyorum . Ben , kendilerinden şikayetç ; i olduktan sonra polislere , sanıkları nezarete koymayıp , hemen adliyeye sevk etmelerini istedim . Ç ; ü ; nkü ; o gü ; n nö ; betç ; i savcı bendim . Karakolda onları dö ; vdü ; ğü ; mü ; iddia etmişler . Bö ; yle bir şey olabilir mi? Karakolun kamera kayıtları ortada . İzlenirse gerç ; ekler ortaya ç ; ıkar . Sanıklar , ' Kendimizi nasıl kurtarırız ' diye dü ; şü ; nü ; p , bö ; yle bir hikaye uydurmuşlar . Savcı olmamı bir kenara bırakın ben oradan geç ; mekte olan bir kadınım . Burada sö ; z konusu olan bir savcı değil , tacize uğramış , dayak yemiş bir kadındır . Hiç ; bir kadının kaldıramayacağı bir olay bu &ldquo ; dedi .

Zanlılar tahliye oldu savcının tayini ç ; ıktı


Savcılıktaki ifadelerinin ardından Sarıyer Nö ; betç ; i Sulh Ceza Mahkemesi ' ne sevk edilen zanlılar , &rdquo ; yaralama&ldquo ; ve &rdquo ; cinsel taciz&ldquo ; suç ; larından tutuklanarak cezaevine gö ; nderildi . Tutuklanan kardeşlerden Arif K . , 3 gü ; n , kardeşi Murat K . da 15 gü ; n cezaevinde kaldı . Her iki kardeş de ü ; st mahkemeye yapılan itirazların sonucunda tahliye edildi . Savcı Cevizoğlu ise Murat K . ' nın tahliye edildiği gü ; n aç ; ıklanan &rdquo ; 2009 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi&rdquo ; ile Malatya ' ya tayin edildi . Taciz olayıyla ilgili soruşturma da 11 ay sonra tamamlandı . Savcılık , K . kardeşler hakkında &rdquo ; kasten yaralama&ldquo ; , &rdquo ; cinsel taciz&ldquo ; , &rdquo ; hakaret&ldquo ; ve &rdquo ; tehdit&ldquo ; suç ; larından , 2 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları talebiyle iddianame hazırladı . K . kardeşlerin yargılanmasına ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde Sarıyer 3 . Asliye Ceza Mahkemesi ' nde başlanacak .


vatan