Opera'dan Ckm'de 'Canik Sahnesi'

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ve Opera Başrejisörü Mehmet Yılmaz'a Canik Kültür Merkezi'ni gezdiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "CKM, Samsun'da kültürel etkinliklerin nabzının atacağı yer olacak" dedi

Opera'dan Ckm'de 'Canik Sahnesi'
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ve Opera Başrejisörü Mehmet Yılmaz'a Canik Kültür Merkezi'ni gezdiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "CKM, Samsun'da kültürel etkinliklerin nabzının atacağı yer olacak" dedi.
Samsun'da sosyal ve kültürel etkinliklere canlılık getiren Canik Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ve Opera Başrejisörü Mehmet Yılmaz, ekim ayından itibaren Canik sahnesi adı altında CKM'de etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç eşliğinde kültür merkezini gezen Şanal ve Yılmaz, CKM'nin Samsun için çok önemli bir kazanç olduğunu dile getirdiler.
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ve Opera Başrejisörü Mehmet Yılmaz'a Kültür Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Genç, oldukça fonksiyonel ve modern bir kültür merkezi inşa ettiklerini, teknolojik donanımından bahçe düzenine kadar birçok konuda titiz davrandıklarını belirtti. Genç, "İki adet çok amaçlı salon, konferans salonu, dört adet sinema salonu, sergi salonu, kütüphane ve bilgi evinden oluşan Canik Kültür Merkezi kültürel faaliyetlere bütünüyle cevap verecek nitelikte olup bu şekilde dizayn edilmiştir. Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün ekim ayından itibaren Canik Sahnesi adı altında düzenleyecekleri etkinliklerde kültür merkezine ayrı bir zenginlik katacak ve CKM, Samsun'da kültürel etkinliklerin nabzının atacağı yer olacak" şeklinde konuştu.

CANİK SAHNESİ VE BİR DİZİ ETKİNLİK
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ise Canik Kültür Merkezi'nin Samsun için çok önemli bir kazanç olduğunu söyledi. Şanal, "Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü olarak Canik Kültür Merkezi'nde yaz aylarında başlayacak Canik çocuk tiyatrosu, çok sesli koro v.b etkinliklerimiz ekim ayından itibaren Canik Sahnesi adı altındaki etkinliklerimizle devam edecek. Canik'teki kültürel dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Samsun ve Bölgesi'ne hitap edecek oditoryum yapılması konusunda da Sayın Genç'le fikir alış verişinde bulunduk" diye konuştu.