Omü Alt Yapısını İyileştiriyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 1979 ile 2011 yılları kapsayan alt yapı iyileştirme çalışmalarında yüzde 88'i tamamlandı.

Omü Alt Yapısını İyileştiriyor
1979 yılından itibaren Kampüs Altyapısı Projesi kapsamında kampüste bulunan bütün inşaatların altyapıları, pis su arıtma tesisleri, 1. ve 2. göletler, merkezi ısı santrali, kampüs yolları, açık ve kapalı otoparklar, kanalizasyon, su, elektrik şebekelerinin ve trafo binalarının yapılması, mevcutların iyileştirilmesi ve kapasitelerinin artan nüfusa cevap verebilecek hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
Proje kapsamında 2006 yılı içersinde ısıtma galerileri yaptırılmış, yolların asfalt tamir işleri tamamlanmıştır. 2007 yılı içerisinde doğal gaz ana hatları yapımı, 1. ısı merkezi bina içi tesisat (kazan) dönüşüm işlerinin bir kısmı yapılırken, 2008 yılı sonuna kadar Kurupelit Kampüsü 1.ve 2. ısı merkezi doğalgaz dönüşüm işleri, Fen-Edebiyat Fakültesi Galeri Hattı ve eşanjör dairesi, rektörlük binası bağlantı yolu hizmete açıldı. 2009 yılı içerisinde Atakum Kampüsü doğalgaz dönüşüm işleri, yüzme havuzu doğal gaz dönüşüm işleri ve Kurupelit Kampüsü kalan doğal gaz işleri yapılmıştır. Yine 2009 yılı içinde yeni binalarımıza ulaşım yolu, tretuar, tesisat galerisi, elektrik, su ve kanalizasyon hatları yapılması, muhtelif binalara doğal gaz arzının sağlanması, ısı merkezlerinin tevsii, yeni enerji nakil hatları ile trafo binalarının yapılması ve mevcutların iyileştirilmesi, temiz, pis su arıtma tesisleri ile ısı merkezlerinin iyileştirmesi işlerini kapsayan ihale gerçekleşti. 2009 yılı içinde sözleşmesi ve yer teslimi yapılan işin bünyesindeki altyapı imalatları ise devam ediyor. 2010 yılında artık su kanalizasyon hattı tamamlanarak hizmete açılması, üniversite muhtelif jeneratör ihtiyaçları karşılanarak orta gerilim hatlarının yenilenmesi işlerine de devam ediliyor. 1979 ile 2011 yıllarını kapsayan faaliyet dönemi için 41 bin 747 TL harcama yapıldı. Yüzde 88 oranında projeler gerçekleştirildi.