Nadal'ın dönüşü - SPOR

Toprak Kortların Kralı bir yıllık aradan sonra Roland Garros’ta patladı

 

Toprak Kortların Kralı bir yıllık aradan sonra Roland Garros’ta patladı

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda İspanyol raket , İsveçli Soderling’i 6-4 , 6-2 ve 6-4’lük setlerle 3-0 mağlup etti . 5 . kez Roland Garros’un en büyüğü olan Nadal , dünya sıralamasında da zirveye çıktı

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda ( Roland Garros ) tek erkekler şampiyonu İspanyol tenisçi Rafael Nadal oldu .

Sezonun 4 Grand Slam turnuvasından biri olan Roland Garros’ta final mücadelesinde Nadal , İsveçli raket Robin Soderling ile karşılaştı . Rakibinin servis kırmasına hiç izin vermeyen ünlü tenisçi 6-4 , 6-2 ve 6-4’lük setlerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak mutlu sona ulaştı .

Nadal , Roland Garros’ta 5 . kez bu büyük zaferi elde etti . Toprak kortlarda 200 galibiyeti geride bırakan Kral , aynı zamanda ikinci kez hiç set kaybetmeden şampiyonluğa ulaşmayı başardı .

22 YILLIK HASRETİ BİTİREMEDİ

Soderling geçen sezonki Roland Garros’ta İspanyol rakete bu turnuvadaki ilk mağlubiyetini 4 . turda tattırmış ve turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen İspanyol rakete büyük bir şok yaşatmıştı . Nadal bu kez kazanarak bir anlamda Soderling’ten rövanşı da almış oldu ve 1 sene aradan sonra yine en iyi olduğunu gösterdi ve dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi . .

Soderling , 22 yıl sonra erkeklerde bu turnuvayı kazanan ilk İsveçli olma şansını kaçırdı . Son olarak 1988’de İsveçli Mats Wilander , Paris’te şampiyon olmuştu . Soderling’in antrenörü İsveçli Magnus Norman da 2000 yılında Fransa Açık’ta final oynamıştı .



Star Gazete