Mhp Manisa Milletvekili Erkan Akçay'dan İlginç İddia

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nin 2

Mhp Manisa Milletvekili Erkan Akçay'dan İlginç İddia
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nin 2. Etap kamulaştırma çalışmaları kapsamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından OSB Müdürlüğü'ne gönderilen yazının saklandığını iddia etti.
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Organize Sanayi Bölgesi'nin 2. Etap kamulaştırma çalışmaları kapsamında jeolojik etüd raporunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderilmesi için OSB Müdürlüğü'ne 3 yıl önce yazı gönderilmesine rağmen bir gelişme olmadığını ifade ederek "Jeolojik etüt raporunu hazırlamayan ve bakanlığın ilgili yazısını Salihli OSB yönetiminden bile saklayanlar Salihli'nin üç yılını çalmıştır" dedi.
BAKAN CEVAP VERDİ
MHP'li Akçay'ın Salihli Organize Sanayi Bölgesi II. Etap bölümünün kamulaştırma işlemleriyle ilgili sorusunu Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün cevapladı. Yer seçimi komisyonunca uygun görülen 150 ha büyüklüğündeki Salihli Organize Sanayi Bölgesi II. Etap alanına ait hazırlanan jeolojik etüt raporunda tespit edilen eksikliklerin giderilerek ilgili kuruma onaylattırılmasını müteakip raporun bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir" dedi. Bu durumun 05.11.2007 tarihli ve 11926 sayılı yazıyla Salihli
Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığına bildirildiğini anlatan Ergün, şöyle konuştu: "Ancak bu güne kadar II. Etap OSB alanına ait ilgili kurumca onaylı jeolojik etüt raporu bakanlığımıza intikal ettirilmemiştir. Söz konusu etüt raporunun bakanlığımıza intikal etmesini müteakip yer seçimi çalışmaları kesinleşecektir. Kamulaştırma işlemlerine ancak yer seçimi kesinleştikten sonra başlanabilecektir."
İŞLEMLERE KISA ZAMANDA BAŞLANMALI
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün Salihli Organize Sanayi II. Etap bölümünün kamulaştırma işlemleriyle ilgili cevabını değerlendirdi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı'nın, Salihli OSB II. Etaba ait jeolojik etüd raporunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderilmesi konusunda 05.11.2007 tarihinde 11926 sayılı yazının OSB yönetim kurulu başkanlığına gönderildiğini söylediğini anlatan MHP Milletvekili Erkan Akçay, şunları söyledi: "Ancak, bu yazıdan üç yıldır Salihli OSB'deki bir iki kişi dışında Salihli OSB Yönetim Kurulu üyelerinin bile haberinin olmadığı anlaşılmıştır. Bilindiği gibi Salihli OSB I. Etapta dört adet parsel kalmıştır. Bundan
sonra II. Etabın açılması gerekmektedir. Bunun için de kamulaştırma işlemlerine bir an önce başlanması gerekmektedir."
Kamulaştırma işlemlerinin birkaç yıl sürdüğünü anlatan Akçay, sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla Salihli I. Etap dolmadan ikinci etabın kamulaştırılma işlemleri yapılmalıydı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 2007 yılında bu konuyla ilgili yazısını dikkate almayarak jeolojik etüt raporunu hazırlamayan ve bakanlığın ilgili yazısını Salihli OSB yönetiminden bile saklayanlar Salihli'nin üç yılını çalmıştır."