Malatya Fikir Adamları Derneği Başkanı Bayram Yılmaz'ın Açıklaması

Malatya Fikir Adamları Derneği Başkanı Bayram Yılmaz, "İsrail mallarını boykot etmeye tüm milletimizi davet ediyoruz" dedi.

Malatya Fikir Adamları Derneği Başkanı Bayram Yılmaz'ın Açıklaması
Gazeteciler Cemiyeti'nde dernek yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Fikir Adamları Derneği Başkanı Bayram Yılmaz, "Hem P.K.K.hem İsrail uluslararasında izole duruma düşürülmelidir. Çünkü her ikisi de aziz Türk milletinin kanını akıtmakta ve ittifak halinde çalıştıkları görülmektedir. İsrail zalimini ve P.K.K.zalimini lanetliyor ve şiddetle red ediyoruz. Birleşmiş Milletler'in kınaması yeterli değildir. Yaptırım uygulanmalıdır. Uluslararası denizlerde insan haklarına uymayan İsrail zalimine
karşı, NATO ve birleşmiş milletler derhal müdahale kararı almalıdır. İsrail kendi kurtuluşunu Türk milletinin bölünmesinde buluyorsa büyük gaflete düşmüş demektir. Kanatlanan Karıncanın zevali yaklaşmış demektir" ifadelerini kullandı.
"Birleşmiş milletler ve NATO gerekli tedbirleri almalıdır. Tüm müspet yollar aranmalıdır. Eğer İsrail Türkiye'yi bir Ortadoğu ülkesi sanıyorsa, bunun bedelini mutlaka ödemelidir. İsrail'in Gazze'de ki,vahşi ablukasının kaldırılması sağlanmalı.Aynı zamanda Mısır devletinin de vahşi ambargosunun kaldırılması için gerekli önlemler alınmalıdır.İsrail'in kanlı saldırısı her türlü laneti hak etmiş bir katliamdır" diyen Yılmaz, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
"İsrail mallarını boykot etmeye, tüm milletimizi davet ediyoruz. Türkiye yeni yetme bir köksüz devlet değildir. Toplama değildir. Aziz ve necip bir millettir, nasıl olacağını nasıl davranacağını kendisi karar verecek güçtedir.
Malatya fikir adamları derneği olarak İsrail ve onun yandaşlarının tüm zulümlerini red ediyor ve Milletimize baş sağlığı diliyoruz."