İzmir'e dehşet saçan seri katile rekor ceza

İzmir'de 3 kişiyi öldürerek seri cinayetler işleyen Hamdi Ayri için 3 kez müebbet, silahlı yağma suçundan ise 45 yıl hapis cezası istendi.

  Ü ; ç ; cinayetin sanığı Hamdi Ayri hakkında aç ; ılan davanın iddianamesi Cumhuriyet Savcısı Kemal Ç ; akır tarafından hazırlandı . Adam ö ; ldü ; rmek suç ; undan 3 kez mü ; ebbet , silahlı yağma suç ; undan 45 yıl hapis cezası istenen Hamdi Ayri ' nin Bodrum ' da garsonluk yaptığı , kış aylarında da ailesiyle kaldığı bildirildi . İddianamede , polis kriminal laboratuvarında yapılan balistik inceleme ve otopsi sonuç ; larına gö ; re , sanığın yakalandığında odasında ele geç ; en tabancanın ü ; ç ; cinayette de kullanıldığının tespit edildiği belirtildi . Ayri ' nin yakalandığında ü ; zerinde ve ç ; antasında sahte kimlik , 645 lira , silah , cinayet haberleriyle ilgili gazete kupü ; rleri ve ö ; ldü ; rü ; len Mustafa Has ' ın fotoğrafının ç ; ıkarıldığı ehliyetinin bulunduğu ö ; ğrenildi .

Mustafa Has ' a ait 35 HZL 46 plakalı araç ; ü ; zerinde yapılan parmak izi araştırmasında ise aracın sağ ö ; n kapı dış kısmı kapı kolu altındaki parmak izinin , sanığın sol el ve orta parmak izlerine ait olduğu belirtilen iddianamede , ' ' Her ne kadar sanık emniyet , savcılık ve mahkemede susma hakkını kullanmasına rağmen , toplanan delil , tanık ifadeleri , otopsi raporlarına gö ; re olayları işlediği , bu nedenle ü ; ç ; cinayetten 3 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış mü ; ebbet , 3 yağmadan 45 yıl , ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl hapis cezası ile yargılanması ' ' isteğinde bulunuldu .

7 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde yargılanacak Ayri , Balç ; ova ilç ; esinde 24 Nisan Cumartesi gecesi banka ç ; alışanı Esra Yaşar ' ı , ertesi gece ü ; niversite ö ; ğrencisi Ayşe Selen Yayla ' yı , pazartesi gecesi de Konak ilç ; esi Fevzipaşa Bulvarı ' nda ' ' Azra ' ' takma adını kullanan travesti Mustafa Has ' ı tabancayla başlarından vurarak ö ; ldü ; rmü ; ştü ; . Kurbanların cep telefonlarını ve ç ; antalarını alarak kayıplara karışan Hamdi Ayri , dü ; zenlenen operasyonla Bodrum ' da yakalanmıştı .

CHA