Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu:

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, toprak ve suya saygılı davranan bir belediye olduklarını söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Aksu, mesajında "Çevre gününde, şöyle bir dünyaya baktığımızda, verimli topraklar için ülkelerin 50 yıllık 100 yıllık işgal planları yaptığını görüyoruz. Halen su kaynaklarının sahipliği ve yönetimi için bir çok ülke stratejik planlar yapmakta. Ülkemizin de toprak ve su varlıkları üzerinde büyük planların yapıldığını bilmekteyiz. Biz Giresun Belediyesi olarak toprak ve suyun varlığına saygılı davranarak bunun olumlu
sonuçlarının ilimize uzak veya yakın herkese yayılmasına çalışıyoruz" dedi.
Temiz çevre bilincini çocuklara aşılamak için 1. Kent Temizlik Kültürü Öğrenci Çalıştayı düzenlediklerini anlatan Aksu, şunları söyledi: "bu Çalıştay'ın aşamaları halen devam etmektedir. Yine halkımızı bilinçlendirmek adına eğitici kitaplar hazırlayarak çalıştay toplantılarımızda öğrencilerimize dağıttık. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizi ve tüm halkımızı bilinçlendirecek başka çalışmalarımız olacak."
Aksu, mesajında, bunların yanı sıra kentin muhtelif yerlerine 371 adet 600 litrelik çöp konteyneri, 500 adet çöp sepeti yerleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Semt pazarlarında her pazartesi ve cuma günleri olmak üzere pazarcı esnafına çöp poşeti dağıtarak çöplerini toplamaları konusunda yardımcı olduk."