Demirören Schuster taraftar 'Şifo' diyor

Beşiktaş, Mustafa Denizli'nin koltuğunu kime teslim edeceği konusunda kararsızlığını sürdürüyor. Başkan Yıldırım Demirören, Lucescu'nun olumsuz referans verdiği Bernd Schuster'de...

 

Beşiktaş , Mustafa Denizli ' nin koltuğunu kime teslim edeceği konusunda kararsızlığını sürdürüyor . Başkan Yıldırım Demirören , Lucescu ' nun olumsuz referans verdiği Bernd Schuster ' de ısrar ederken bazı yöneticiler ve taraftarlar Mehmet Özdilek isminde birleşti .

Beşiktaş ' ta Teknik Direktör Mustafa Denizli ' nin sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmasının ardından Siyah-Beyazlı takımın yeni çalıştırıcısının kim olacağı merak ediliyor . Başkan Yıldırım Demirören yönetimden aldığı yetki ile çalışmalara başlarken 6 teknik adamın üzerinde durduklarını açıklamıştı . Öncelikle Siyah-Beyazlı takımı 100 . yılında çalıştıran Mircea Lucescu ' dan hem bilgi alan hem de transfer teklifinde bulunan Demirören ' in Rumen çalıştırıcının Shakhtar Donetsk ' ten ayrılmaya niyetinin olmaması nedeniyle gözler yine Alman çalıştırıcı Bernd Schuster ' e çevrildi . Ancak Shakhtar Donetsk ' teki görevi devralan Lucescu ' nun o dönem takımın durumunu Demirören ' le paylaştığı ve Schuster ' le ilgili düşüncelerinin çok da olumlu olmadığı ortaya çıktı .
Beşiktaş yönetimi ise Schuster ile daha önce temasa geçmiş ve bir ön anlaşma yapmıştı . Lucescu ' nun verdiği olumsuz referans sonucu Alman çalıştırıcıyı şimdilik askıya aldığı ve hakkında daha detaylı bir çalışmanın yapılmasına karar verdiği öğrenildi . Siyah-Beyazlı yönetimin ayrıca , Schuster ' le ilgili medyaya çıkan dedikodulardan dolayı kamuoyu baskısını azaltmak için tecrübeli teknik adamın ismini şimdilik açıklamadığı belirtiliyor . Hatta başkan Demirören ' in , ısrarlı bir şekilde ' Schuster ' le görüşmedim ' ifadelerini kullandığı dile getiriliyor .
Buna karşılık yönetim içinde Schuster ' e karşı çıkan isimlerin de yerli çalıştırıcı ile devam edilmesi yönünde Demirören ' e düşüncelerini aktardıkları kaydediliyor . Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli ile sıkıntı yaşamadıklarını belirten yöneticiler , " Yine Türk bir çalıştırıcı ile devam edebiliriz . Takımı tanıma süresi uzun sürmez . Şartları bildiği için uyum süreci yaşamaz bu dönemi en az hasarla atlatabiliriz . " şeklinde değerlendirmede bulundukları bildirildi . Yerli hoca isteyen yöneticilerin ise ilk olarak Antalyaspor ' u çalıştıran ' Şifo ' lakaplı Mehmet Özdilek ' in ismini gündeme getirdikleri vurgulanıyor . Genç çalıştırıcının Beşiktaş ' a ' hayır ' diyemeyeceğini düşünen yöneticiler Demirören ' e de bu konuda tam yetki verdikleri kaydedildi .
Beşiktaş taraftarları da Siyah-Beyazlı takımın başına yerli bir teknik adam geçmesini uygun görüyor . Taraftar , sitelerinde ve forumlarda özellikle Mehmet Özdilek ' in takımın başında olmasını istiyor .

Beşiktaş engellileri unutmadı
Beşiktaş Kulübü , Milli Eğitim Bakanlığı , Bedensel Engelliler Federasyonu ve DG Farma işbirliği ile hayata geçirilen " İstanbul ' da engelsiz hayat " projesinin startı Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri ' nde verildi . Başkan Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören de organizasyona destek verdi . Proje 1500 engelli genç ve çocuğu Türk sporuna kazandırmayı hedefliyor . Revna Demirören Beşiktaş tesislerinin tüm engellilere artık açık olduğunu kaydederek " Böyle sosyal projeye bir kulüp ilk kez sahip çıkıyor . " dedi .
Kartal , Quaresma ' nın peşini bırakmıyor
Mustafa Denizli ' nin görevi bırakmasına rağmen Futbol Komitesi transfer çalışmalarını aksatmadı . Almanya ' nın Stuttgart takımından Roberto Hilbert ' i renklerine bağlayan Beşiktaş , Quaresma ' nın peşini bırakmıyor . Son olarak oyuncunun kendisine 3 , 5 milyon Euro öneren Siyah-Beyazlı kulüp takımın şampiyon olması halinde bu rakamı 500 bin Euro yükseltecek . Quaresma ' yı isteyen diğer kulüplere karşı İtalya ' nın İnter takımı ile 7 milyon Euro ' ya el sıkışmış olması Beşiktaş ' ı bir adım öne çıkarıyor .

Zaman