Çukurca'da Yılsonu Sergisi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından 2009-2010 yılında açılan kurslara katılanlar 'Yılsonu' sergisi düzenledi.

Çukurca'da Yılsonu Sergisi
Çukurca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen sergiyle İlçe Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, Cumhuriyet Savcısı Burak Yılmaz, Hakim Bayram Kesimalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, İş-Kur Hakkari İl Müdürü Mehmet Abi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Gül, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile kursiyerler katıldı.
Düzenlenen sergi ile ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkez Müdürü Barış Gül, 2009-2010 yılı içerisinde takı tasarımı, el nakış, kumaş boyama, giyim, dikiş, ahşap doğramacılığı, elektrik ve sıhhi tesisatçılık ile kilim gisi 55 adet kurs açtıklarını belirtti. Aynı zamanda İş-Kur Hakkari İl Müdürlüğü ile imzaladıkları protokolle çerçevesinde istihdam amaçlı 5 kurs daha açtıklarını belirten Gül, bu kurslara katılanlar bir taraftan meslek öğrenirken, diğer taraftan ise az da olsa bir miktar para kazandıklarını söyledi. Açılan kurslara toplam 648 kişinin katıldığını ancak 410 kişinin bitirerek belgesini aldığını ifade eden Gül, "Kurumumuzun asıl amacı kursiyerlerimize bilgi ve beceri sağlayabilmek okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmektir. Eksik kalan eğitimlerine yardımcı olabilmektir. Hedefimiz bölgemizde okuma yazma ve sanat bilmeyen vatandaşlarımızın kalmamsıdır. İnsanlarımız sadece evde oturarak zamanını kaybetmesidir" şeklinde konuştu.
KÖYLERDE AHIRLARDA BOZMA YERLER KURSA ÇEVRİLDİ
Köylerde ahırdan bozma yerleri onararak kursa çeviren usta öğreticilere teşekkür eden İlçe kaymakamı Abdullah Çiftçi ise bunun bir gönül işi olduğunu belirtti. Çiftçi, "Halk Eğitim merkezi Müdürlüğümüz en ücra köşeye kadar giderek vatandaşlarımıza alın teri göz nuru olan sanatı öğretti. Burada emeği geçen çok kişi var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Köylerde ahırdan bozma yerleri yapan değerli usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Bu bir gönül işidir. Bu ancak isteyerek ve gönüllü olarak yapılabilecek işlerdir. Bunu arkadaşlarımızın hepsi alınların akıyla başarmışlardır. Burada hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Ayrıca Halk Eğitimin Müdürü Barış Gül ve Müdür Yardımcısı Rojda Parlak'a da teşekkür ediyorum" dedi.
Sergide ayrıca Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencilerinin Fen Bilim Teknolojisi dersinde hazırladıkları çalışmaların yer aldığı standında açılışı yapıldı.
Yapılan açılışın ardından, açılan saz kursuna katılan kursiyerlerin verdiği konser verdiler. Yılsonu sergisi kursiyerlerin bir yıl boyunca yapmış oldukları el işi göz nuru sergisinin gezilmesiyle son buldu. Ayrıca davetlilere yöresel yemeklerden olan 'Tırşak' ikram edildi.