Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar E

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad , Birleşmiş Milletler 64 . Genel Kurulu Başkanı Ali Treki , Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev , Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai , İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek . Gül ardından 38 . Uluslararası Müzik Festivali Kapsamında Arvo Part ' ın ' Adem ' in yakarışı ' adlı eserinin İstanbul ' daki Dünya Prömiyeri ' ne Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ve eşi Evelin Ilves ile birlikte katılacak . ( 11 . 00/12 . 15/13 . 45/15 . 00/16 . 00/17 . 00/17 . 40/20 . 00 )

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşecek , ardından bir basın açıklaması yapılacak . Başbakan Erdoğan , Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas , Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi , Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile ikili görüşme geçekleştirecek . Erdoğan ardından Asya ' da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Zirvesi katılımcıları onuruna İstanbul ' da verilen akşam yemeğine katılacak . ( 13 . 45/15 . 00/16 . 45/17 . 30/18 . 10/18 . 44/20 . 15 )

İsrail ' in Gazze yardım filosuna yönelik saldırısı sonrası gelişmeler takip ediliyor .

İstanbul ' da yarın başlayacak Asya ' da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Zirvesi öncesi liderlerin ikili görüşmeleri izleniyor .

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , BYEGM ' nin 90 . kuruluş yıldönümü dolayısıyla ' Basın Yayın Hatıra Ormanı ' na fidan dikimine katılacak . ( 12 . 00 )

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Kalkınma Ajansları , DPT ve KOSGEB arasında imzalanacak işbirliği törenine katılacak . ( 13 . 00 )

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu , TOBB ETÜ ' nün mezuniyet törenine katılacak . ( 10 . 00 )

Hatay ' ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Anadolu Episkoposu Luigi Padovese ' nin cenazesi , düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere İtalya ' nın Milano kentine gönderilecek . ( 16 . 00 )

İzmir Valiliği ' nde Devlet Övünç Madalyası töreni yapılacak . ( 13 . 00 )

Faşist İzmir Davası ' nın görülmesine İzmir 6 . Sulh Hukuk Mahkemesi ' nde devam edilecek . ( 10 . 15 )

Türkçe Olimpiyatları ' na katılan öğrenciler İzmir Valisi ' ni ziyaret edecek , İzmir galasına katılacak . ( 10 . 00/20 . 30 )

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Antalya ' da 8 . Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamento Başkanları Toplantısı ' na ve 8 . Türkçe Olimpiyatları ' nın il etkinliklerine katılacak . ( 10 . 00/20 . 00 )

Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum ' a gelen öğrenciler kamu kurumlarını ziyaret edecek , Cemal Gürsel Spor Salonu ' nda program düzenlenecek . ( 11 . 30/20 . 30 )

Erzurum İl Çevre Orman Müdürlüğü , ağaçlandırılan köylere her yıl ortalama 150 bin TL aktarıyor . İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman bu sayede köylülerin dikilen fidanlara daha iyi sahip çıktığını açıkladı . ( Özel )

AVRASYA FEED

UNİCEF ' in Doğu Avrupa ve BDT ülkeleri temsilci yardımcısı Kirsi Madi , İsrail ' in yardım malzemesi taşıyan gemilere saldırmasının kabul edilemez olduğunu söyledi .

SPOR

Özel Olimpiyat Oyunları ' nda madalya kazanan voleybol ve masa tenisi takımı oyuncuları ile Başkan Necmettin Aydın , İstanbul TSYD ' de basın toplantısı yapacak . ( 11 . 00 )