Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar E

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Birleşmiş Milletler 64. Genel Kurulu Başkanı Ali Treki, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Gül ardından 38. Uluslararası Müzik Festivali Kapsamında Arvo Part'ın 'Adem'in yakarışı' adlı eserinin İstanbul'daki Dünya Prömiyeri'ne Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ve eşi Evelin Ilves ile birlikte katılacak. (11.00/12.15/13.45/15.00/16.00/17.00/17.40/20.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşecek, ardından bir basın açıklaması yapılacak. Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile ikili görüşme geçekleştirecek. Erdoğan ardından Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Zirvesi katılımcıları onuruna İstanbul'da verilen akşam yemeğine katılacak. (13.45/15.00/16.45/17.30/18.10/18.44/20.15)

İsrail'in Gazze yardım filosuna yönelik saldırısı sonrası gelişmeler takip ediliyor.

İstanbul'da yarın başlayacak Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Zirvesi öncesi liderlerin ikili görüşmeleri izleniyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BYEGM'nin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 'Basın Yayın Hatıra Ormanı'na fidan dikimine katılacak. (12.00)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Kalkınma Ajansları, DPT ve KOSGEB arasında imzalanacak işbirliği törenine katılacak. (13.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ'nün mezuniyet törenine katılacak. (10.00)

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Anadolu Episkoposu Luigi Padovese'nin cenazesi, düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere İtalya'nın Milano kentine gönderilecek. (16.00)

İzmir Valiliği'nde Devlet Övünç Madalyası töreni yapılacak. (13.00)

Faşist İzmir Davası'nın görülmesine İzmir 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.15)

Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenciler İzmir Valisi'ni ziyaret edecek, İzmir galasına katılacak. (10.00/20.30)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Antalya'da 8. Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamento Başkanları Toplantısı'na ve 8. Türkçe Olimpiyatları'nın il etkinliklerine katılacak. (10.00/20.00)

Türkçe Olimpiyatları kapsamında Erzurum'a gelen öğrenciler kamu kurumlarını ziyaret edecek, Cemal Gürsel Spor Salonu'nda program düzenlenecek. (11.30/20.30)

Erzurum İl Çevre Orman Müdürlüğü, ağaçlandırılan köylere her yıl ortalama 150 bin TL aktarıyor. İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman bu sayede köylülerin dikilen fidanlara daha iyi sahip çıktığını açıkladı. (Özel)

AVRASYA FEED

UNİCEF'in Doğu Avrupa ve BDT ülkeleri temsilci yardımcısı Kirsi Madi, İsrail'in yardım malzemesi taşıyan gemilere saldırmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

SPOR

Özel Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan voleybol ve masa tenisi takımı oyuncuları ile Başkan Necmettin Aydın, İstanbul TSYD'de basın toplantısı yapacak. (11.00)