Balıkesir'in Eşekli Şovmeni İstanbul'da

Balıkesir'in ünlü, "eşekli şovmen"i emekli öğretmen Şener Bozbey, İstanbul'da sokak gösterileri düzenliyor

Balıkesir'in Eşekli Şovmeni İstanbul'da
Balıkesir'in ünlü, "eşekli şovmen"i emekli öğretmen Şener Bozbey, İstanbul'da sokak gösterileri düzenliyor. "Şenerfonden Masallar" isimli gösterisiyle İstanbul'un en ünlü cadde ve meydanlarında halkın karşısına çıkan Bozbey sanat için yaptığı stand-up şovlarıyla ilgi çekiyor.

ŞENER İSTANBUL'DA
Balıkesir'de uzun yıllar eşeği Kadife ile diyar diyar dolaşıp stand-up şovları yapan Şener Bozbey, aradığı şöhreti yakalamak için İstanbul yollarına düştü. Amatör olarak sürdürdüğü şovmenliği çok sevdiğini anlatan Şener Bozbey, var olan çok sayıda şovmenin kendisinden daha iyi olmadığını bu sebeple biraz şansa ihtiyacı olduğunu söyledi. İstanbul'da bir süreden beri yürüttüğü çalışmalarına start veren Şener Bozbey, "Şenerfonden Masallar" isimli stand up sokak gösterisine başladı. İlk gösterisini Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi (Galatasaray Lisesi önü) ve Sultanahmet Meydanı'nda yapan Şener Bozbey, aradığı şöhreti bulacağını söyledi. Balıkesir'deyken yanından hiç ayırmadığı eşeği Kadife'yi şöhret uğruna bırakmak zorunda kalan Şener Bozbey, Anadolu'dan İstanbul'a geçerken çok sevdiği eşeğine veda etmek zorunda kaldığını söyledi.

VİDEOLARI İNTERNETTE
Balıkesirli ünlü şovmenin İstanbul'daki sokak gösterilerinin videosu ilk günden ünlü internet sitelerinde dolaşmaya başladı. Bozbey, Mynet'te yayınlanan Sultanahmet Meydanı'ndaki gösterisinde heyecanına rağmen vatandaşların ilgisini çekmeyi başarıyor. Şener Bozbey, İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önündeki gösterisinde Osmanlı tarihini de unutmadı. İstanbul'un fethini de işleyen Bozbey, İstanbul'daki sokak gösterilerinin devam edeceğini söyledi. Şovmen Şener Bozbey, "İstanbul'daki sokak gösterilerim yeni yazdığım senaryoyla sürüyor. Gösterilerim 'Şenerfonden Masallar' ismiyle Ortaköy, Beşiktaş, Üsküdar, Levent, Sultanahmet, Mecidiyeköy, Şişli, Eminönü, Sirkeci gibi semtlerde devam edecek. Bunun için İstanbul Valiliği'nden gerekli iznimizi aldık. Gösterilerime İstanbullulardan yoğun ilgi var. İnteraktif şekilde yani halkın da gösteriye katıldığı bir formatta gösteri yapıyorum. Halkımızla çok keyifli diyaloglar yaşıyorum. Amacım sokak stand up gösterilerimi tüm Türkiye'de yapabilmek. Bunun için sponsorluk görüşmelerim devam ediyor. Umarım sanatımı destekleyecek, katkı sağlayacak sponsorlar bulabilirim. Sanatımı, insanları ve onları güldürmeyi çok seviyorum" dedi.
Şovmen Şener Bozbey'in sokak gösterilerindeki performansını alkışlayan vatandaşlar İstanbul'un yeni bir gösteri sanatçısı daha kazandığını belirterek beğenilerini ifade ettiler.