Azerbaycan ile anlaşmaya varıldı

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki doğalgaz anlaşması imzalandı.

  Enerji Bakanı Yıldız , doğalgaz projelerinde , Şah Denizi ve transit geç ; işle ilgili muhattap ü ; lkelerle mutabakata varıldığını sö ; yledi .

Tü ; rkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Sanayi ve Enerji Bakanlığı arasında doğal gaz satışı ve taşınmasına ilişkin deklarasyon ile Azerbaycan ' dan Tü ; rkiye ' ye ve Tü ; rkiye ü ; zerinden Avrupa ' ya doğal gaz satışı ve taşınmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı .

Tü ; rkiye ile Azerbaycan arasındaki enerji anlaşmaları Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Tü ; rkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ' ın katıldığı tö ; renle imzalandı .

Ç ; ırağan Sarayı Mabeyn salonunda dü ; zenlenen imza tö ; reninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Azerbaycan Enerji ve Sanayi Bakanı Natig Haydar Aliyev , Azerbaycan Cumhuriyeti ' nden Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' ne doğal gaz satışı ve taşınmasına ilişkin deklarasyon ile Azerbaycan Cumhuriyeti ' ne ait doğal gazın Tü ; rkiye ' ye ve Tü ; rkiye ü ; zerinden Avrupa ' ya satışı ve taşınmasına ilişkin mutabakat zabtını imzaladılar .

Ayrıca , Tü ; rkiye adına BOTAŞ Genel Mü ; dü ; rü ; Fazıl Şenel ile Azerbaycan adına SOCAR şirketi Başkanı Rö ; vneg Abdullayev de , doğal gaz satışı ve taşınmasına ilişkin bir mutabakat zaptına imza koydular .

İmza tö ; reninin ardından her iki ü ; lkenin bakanları anlaşmaya ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi .

AA