'Âşıklar Çayevi' gönüllere hitap edecek

Van'da yeni bir kültür sanat mekânı daha açıldı. Son yıllarda eksikliği hissedilen kültür sanat mekânlarına duyulan özlemi Âşıklar Kültür Çayevi gider

  Van ' da yeni bir kültür sanat mekânı daha açıldı . Son yıllarda eksikliği hissedilen kültür sanat mekânlarına duyulan özlemi Âşıklar Kültür Çayevi giderecek .

Şerefiye Mahallesi Zerbank 2 . Sokak ' ta açılan Aşıklar Kültür Çayevi , Van ' da her yaştan insanın uğrak yeri olma parolası ile kültür mozaiği oluşturma çabalarına ev sahipliği yapacak . Aşıklar Kültür Çayevi ' nin aşık , ozan , şair , yazar , gazeteci ve kültür sevdası olan her kesimin hizmetine sunulduğu bir ortam olacağı kaydedildi .

Bu işe gönül veren ve yıllardır yaptığı aşıklık geleneğinin sürdürücüsü olarak bilinen Mehmet Akçay ( Aşık Çağlari ) ile , yanık ve içli sesi ile bilinen Kazım Gülle ( Dertli Kazım ) tarafından ortak işletilen Aşıklar Kültür Çayevi , her gün müzikseverlerin uğrak yeri olmak için düzenlendi . Ayrıca haftada bir gün olmak üzere cuma akşamları yoğun katılım ile müzik ve şiir ziyafetlerinin yapılacağı , herkese açık davet yapıldığı belirtildi .

Ferah bir ortamda yapılacak türkü ve şiir sunumlarının herkes tarafından benimsenmesi ve desteklenmesi için bu mekanı açtıklarını söyleyen Aşık Çağlari ile Dertli Kazım , " Bizim amacımız hem aşıklık geleneğinin sürdürülmesi hem de bu işe gönül verenlerin uğrak yeri olacak bir kültür merkezi oluşturmaktır . Bizim bu mekan herkesin ortak mekanı olacaktır . Burada sadece kültür konuşulacak , farklı dillerde de olsa aynı duygular paylaşılacaktır . Âşıklar Kültür Çayevi , Van ' daki herkesin hizmetindedir . Gönülden sanat için bir şeyler paylaşacak herkese kapımız açıktır . " dediler .