Alanya'da Hortum Paniği

Alanya ilçesinde yüzlerce turistin denize girdiği plajda kısa süreli yağan yağmurun ardından hortum çıktı

Alanya'da Hortum Paniği
Alanya ilçesinde yüzlerce turistin denize girdiği plajda kısa süreli yağan yağmurun ardından hortum çıktı. Yağmurun başlamasıyla birlikte bir büfe işletmecisinin turistleri plajdan boşaltması faciayı önledi. Yaklaşık 120 şezlong ve 60 plaj şemsiyesi parçalandı. Parçalanan şezlongları ve güneş şemsiyelerini büfe çalışanları turistlerin yardımıyla daha sonra topladı.
Alanya'nın Kleopatra Plajı'nda bulunan 20 numaralı büfenin işletmecisi Ahmet Çelik, yağmurun başlamasının ardından hortum çıkmasından endişelenerek şezlonglarda bulunan 200 turisti plajdan ayrılmaları için uyardı. Turistlerin plajı boşalttığı saat 16.30 sıralarında sahil kenarında ani bir hortum belirdi. Hortum şiddeti ile büfe önünde bulunan 400 şezlong ve plaj şemsiyesi çevreye savruldu. Görgü tanıkları, bazı turistlerin yol kenarındaki ağaçla tutunarak hortumun şiddetinden korunduklarını söyledi. 20
numaralı büfe işletmecisi Ahmet Çelik, hortumun yaklaşık 5 saniyede plajı darmadağın ettiğini söyledi. Turistlerin yaralanmadan kurtulduğuna sevindiklerini belirten Çelik, "Plajı boşaltmıştık. Kalan turistleri de büfenin içine toplamıştık. Maddi zararımız var ancak buna da şükür" dedi.
Turistler parçalanan şezlongları ve plaj şemsiyelerini toplamak için büfe çalışanlarına yardım etti.