Abdullatif Şener; Başbakan istifa etmelidir

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mavi Marmara gemisine yönelik güvenlik önlemleri almamasından dolayı

  Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın , Mavi Marmara gemisine yönelik güvenlik önlemleri almamasından dolayı istifa etmesi gerektiğini söyledi .

Şener , partisinin il başkanlığının açılışı için geldiği Giresun ' da düzenlediği basın toplantısında , Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail askerlerinin düzenlediği operasyon öncesi ve sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi . Mavi Marmara gemisinin , gereken güvenlik önlemlerini almadan yola çıkarılması noktasında hükümeti eleştiren Şener , " Sayın Başbakan , ' Bu ülkede onurlu politikayı biz gerçekleştirdik ' felan diyor . İnsanın bu sözü söyleyebilmesi için , insanın biraz yüzünün kızarması lazım . Göndereceksin yardım maksatlı tamamen sivil , içinde bebek bulunan bir gemiyi . Dağda kurt sesleri geliyor . Düşünebiliyorsunuz? Bir çoban var , dağda kurt sesleri gelirken kuzuları dağa doğru sürüyor . Kendisi Güney Amerika ülkelerine seyahate çıkıyor . Böyle bir devlet politikası olmaz . Bu gemiyi oraya gönderirken niçin oradaki insanların mal ve can güvenlikleriyle ilgili garantiyi oluşturmadınız . Türkiye onur ve güçlü bir devlettir . Bu devlet size emanettir . İktidar olarak bu devletin dış politikasını siz belirliyorsunuz . Bu nasıl bir dış politikadır . Bir gemi dolusu insan hepsi sivil ve ölüme gönderiyorsunuz . Hiçbir garanti oluşturmuyorsunuz . " dedi .

Başbakan Erdoğan ' ı istifa etmeye davet eden Şener , şöyle konuştu : " Dünyanın başka bir yerinde olsa sırf bu nedenden dolayı o başbakan ve o hükümet istifa eder . Başbakanın istifa etmesi lazım . Böyle bir şey Japonya ' da olsaydı o ülkenin başbakanı harakiri yapardı . Ama sanki kahraman gibi bir de nutuklar atıyor . Kahramanlık nerde sen nerdesin? Böyle bir şey olmaz . Bu asla ve asla ve asla İsrail ' in yaptığı vahşetin üzerini örtmez . İsrail ' in yaptığı bir vahşettir . Devlet terörüdür . Bir cinayettir . Hesabını vermelidir . Ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı o geminin güvenlik garantisini oluşturmak zorundaydı . Bunu yapmadı . Onun için istifa etmelidir . Yerinde duracağım diye bir de kahramanlık nutukları atıyorsa , mecliste grubu bulunan partilerin gen soru önergesi vermesi lazım . O da yok . Maalesef yok . "