Nazım Hikmet'e semahlı anma

Şair Nazım Hikmet, ölümünün 47. yılında, 'Nazım Hikmet ve Kuvayi Milliye Şehitlerini Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri' kapsamında Eskişehir'in Doğa

  Şair Nazım Hikmet , ölümünün 47 . yılında , ' Nazım Hikmet ve Kuvayi Milliye Şehitlerini Anma , Kültür ve Sanat Etkinlikleri ' kapsamında Eskişehir ' in Doğançayır Beldesi ' nde düzenlenen törenle anıldı .

Hikmet ' in anıt mezarının başında yapılan anma töreninde konuşan Doğançayır Belde Belediye Başkanı Ali Rıza Koca , Nazım Hikmet ' in bir dünya şairi olduğunu , ömrünü insanlığın kardeşliği ve barışı için geçirdiğini söyledi . Başkan Koca , Nazım Hikmet ' in vatan , özgürlük ve kardeşlik üzerine çeşitli şiirler yazdığını ancak bunun karşılığında , yaşadığı dönemin iktidarlarının ' gazabına uğradığını ' vurguladı .

' ' Ömrünün büyük bölümünü yurdundan , insanından ayrı geçiren Nazım Hikmet ' in bütün yasakları ve adını vatan hainliğiyle dinsizlikle eşitleyenlere rağmen çok sevdiği Anadolu ve Anadolu insanı için şiir yazmaya devam etti . " diyen Başkan Koca , " Nazım , yüreğini , kafasını , kalemini boydan boya ömrünü halka vermiş olmakla bilinen bir Türk şairiydi . Nazım Hikmet , adı , coğrafyası , ırkı ve milleti ne olursa olsun ulusal bağımsızlık , sosyal adalet , barış ve kardeşlik gibi insani değerleri şiirine katmış bir şairdir . " diye konuştu . Yapılan konuşmaların akabinden , Nazım ' ın şiirleri seslendirildi . Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ekibi ise semah döndü .

Tören sonunda , Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyesi Doç . Dr . Nedime Sivri ve yazar Necmi Selamet ' e ' Nazım Hikmet Araştırma Ödülü ' verildi .