Milas'ta Seramik Ustalığı Kursu

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü ile İŞKUR'un hazırladığı proje kapsamında Seramik Ustalığı Kursu verilecek.

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü ile İŞKUR'un hazırladığı proje kapsamında Milas'ta belgesiz çalışan seramik ustalarına yönelik Seramik Ustalık Eğitimi verilecek.
Katılımcı sayısının 30 kişi ile sınırlı olduğu ve eğitime katılanlara günlük 8 saat ders verileceği belirtildi. Kurs süresince eğitime katılanlara günlük 15 TL ücret ödenecek ve eğitimi başarı ile bitirenlere MEB-İŞKUR onaylı sertifika verilecek. İki grup halinde gerçekleştirilecek eğitimin 1. grup kursu 21 Haziran -16 Temmuz, 2. grup kurs ise 19 Temmuz -13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde yapılacak kursa katılmak isteyenlerin Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğretmeni Veysel Öz ile görüşebilecekleri kaydedildi.
Kurs projesinin Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı'nın önerisi doğrultusunda hazırlandığını belirten Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi İnşaat Teknolojisi Öğretmeni Veysel Öz, "İlçe Kaymakamımız Mehmet Bahattin Atçı bir İŞKUR projesi yapılması yönünde talimat verdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Çanakkale'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmet içi eğitimlerinden olan 'seramik yer ve duvar karosu kaplamacılığı' kursuna katılmıştım. Bu kurs doğrultusunda bir proje hazırlamaya başladım. Hazırlamış olduğum proje 16 Nisan 2010 tarihinde İl İstihdam Kurulu tarafından onaylandı" dedi.
Kursun istihdama yönelik katkısı hakkında bilgi veren Öz, şunları söyledi: "Açık işsiz konumunda bulunan kişilere meslek kazandırmak suretiyle, aktif işgücü piyasasında istihdamlarını kolaylaştırarak topluma yararlı olmalarını sağlamak, iş hayatında yanlarında çalıştırdıkları diğer açık işsiz gruplara dolaylı istihdam sağlayarak aktif işgücü piyasasında yer almalarına katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Kendi işlerini yapmak ve piyasada kolay iş bulma imkânına kavuşmayı da hedefliyoruz"