Lugano: 'Takımda mutlaka değişiklik olacak'

Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano, üst üste iki sezon şampiyon olamamayı sarı-lacivertli camianın kaldıramayacağını, takımda mutlaka bir değişikliğe gidileceğini düşündüğünü söyledi.

Fenerbahçe'nin Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano, üst üste iki sezon şampiyon olamamayı sarı-lacivertli camianın kaldıramayacağını, takımda mutlaka bir değişikliğe gidileceğini düşündüğünü söyledi. Doğan Haber Ajansı muhabiri Canan Kaya, Diego Lugano ile Dünya Kupası öncesi Uruguay milli takımı kampında Fenerbahçe ve futbol üzerine konuştu.

Lugano, Fenerbahçe olarak sezonu mutlu kapatmak için altı ay boyunca çok büyük çaba gösterdiklerini, tüm derbileri kazandıklarını ama son dakikada yaşanan hayal kırıklığının sadece trajedi olarak adlandırılabileceğini söyledi.

Lugano, teknik direktör adayları arasında gösterilen Aykut Kocaman hakkındaki fikirlerini şöyle açıkladı:

"Bana göre Aykut bu sene sportif direktör olarak birçok şeyin iyileştirilmesinde aktif rol oynadı. Ekip tüm sezon boyunca Aykut sayesinde daha organize ve rahat bir ortama sahip oldu. Bu bana göre önemli bir değişiklikti. Ama maalesef sezon sonuna kadar kalmadı.

"Aykut hem kulübün eski idollerinden hem de Türk futbolunu çok iyi tanıyor. Teknik direktör olarak ne yapar bilemem ama sportif direktör olarak çok iyiydi ve kulübe çok yararı dokundu."

Türkiye'de ve Fenerbahçe'de mutlu olduğunu vurgulayan Lugano, Güney Afrika sınavına birlikte hazırlandığı arkadaşı Forlan'a Fenerbahçe'nin teklif götürdüğünü açıkladı.

"Bana düşmez ama..."

Diego Lugano, Fenerbahçe'nin kaçan şampiyonluktan sonra teknik direktör değiştirip değiştirmemesi gerektiği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu konu hakkında konuşmak benim pek haddime düşmez ama Fenerbahçe'yi tanıyan birisi olarak söylüyorum ne Fenerbahçe taraftarı, ne yöneticileri iki sene üst üste şampiyon olamamayı kaldıramaz. Çünkü futbol bir tutkudur ve herkes bu tutkuyu yaşamak ister.

"İnanılmaz bir şekilde şampiyonluğu kaybettik. Bu yüzden mutlaka bir değişikliğe gidilecektir. Bu yeni oyuncu transferi ya da teknik ekipte değişiklik olabilir. Tahmin ediyorum ki Fenerbahçe seyircisi değişiklik istiyordur."

"Messi'yi sadece ben durdururum demedim"

Lugano, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi hakkında "onu sadece ben durdurabilirim" şeklinde kendine atfedilen sözleri söylemediğini belirtti:

"Hayır hayır, asla! Nasıl öyle bir şey söylebilirim. Sadece Dünya Kupası'nda oynamanın Barcelona'da oynamaktan daha zor olduğunu söyledim. Böyle bir lafı edecek kadar egosantrik ve kibirli biri değilim."

Forlan'ın transferi mümkün mü?
 
Takım arkadaşı Forlan ile Fenerbahçe hakkında konuştuklarını söyleyen Lugano, "bana Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilendiğini söyledi ama şu anda kupaya yoğunlaşmak durumdayız, sonrasına bakacağız" dedi.

"Fenerbahçe'nin Forlan'ı transfer etme şansı sana göre nedir?" sorusuna Lugano, "bilmiyorum, fikrim yok. Sanırım bir sürü şeyin bir araya gelmesi gerekir" diye konuştu.

Forlan'ın çok büyük bir oyuncu olduğunu ifade eden Uruguay kaptanı, "dünya çapında tartışılmaz bir oyuncu. Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna farklılık katar. İnşallah Fenerbahçe'de birlikte oynarız" şeklinde konuştu.


CNN Türk