Kılıçdaroğlu ile gizlice buluştuk

CHP'li Önder Sav Kemal Kılıçdaroğlu ile aday olmadan önce gizlice buluştuklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu ile gizlice buluştuk
  6 Mayıs ' ta internete CHP ' nin o zamanki genel başkanı Deniz Baykal ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ' a ait olduğu iddia edilen bir gö ; rü ; ntü ; kaydı dü ; ştü ; . CHP ' yi sarsan kaset depremi sonrası Baykal istifa etti . Genel başkanlık koltuğuna kimin oturacağı tartışılırken CHP ' de bir isim ö ; ne ç ; ıktı : Baykal ' ın 53 yıllık arkadaşı , 10 yıllık genel sekreteri , partinin ikinci adamı Ö ; nder Sav . . . Kaset iddialarıyla yara alan siyaset yoldaşı Baykal ' ın CHP ' ye artık katkısının olmayacağına ilişkin cesur bir karar alan Sav , 2-3 kez ' aday değilim ' aç ; ıklaması yapan Kemal Kılıç ; daroğlu ' nu iki gü ; nde ö ; rgü ; tü ; n de adayına dö ; nü ; ştü ; rdü ; .

Yarım asırlık yol arkadaşı Baykal ' la yollarını ayırdığını aç ; ıklayacak kadar cesur ve kararlı bir duruş sergileyerek CHP ' yi iç ; inde bulunduğu ç ; ıkmazdan kurtaran Sav , 6 Mayıs ' tan 22 Mayıs ' a kadar geç ; en sü ; rede yaşadıklarını gü ; n gü ; n , saat saat egedesonsoz isimli internet sitesine anlattı

İşte o rö ; portajdan satırbaşları :

BAYKAL İSTİFA KARARINI BENİMLE BÖ ; LÜ ; ŞMEDİ

Sonunda ü ; ç ; gü ; nlü ; k , kendisiyle sanıyorum dertleşme ve hesaplaşmadan sonra Deniz Bey istifa noktasına geldi . İstifasından benim haberim olmadı . Yani benimle bö ; lü ; şmedi istifa kararını . .

İstifa ettiği gü ; n , ben onun 53 yıllık dostuyum , arkadaşıyım , genel sekreteriyim . Belki benlen oturup o konuyu konuşsaydı , onu daha bü ; yü ; k , farklı boyutlarda tutabilirdik . Veya istifadan sonraki aşamalar konuşulup , beraber o da değerlendirilebilirdi . Ama istifada bir dö ; nü ; ş kararlılığı vardı .

DÖ ; NMEMESİ GEREKTİĞİNİ SALI GÜ ; NÜ ; SÖ ; YLEDİM ASLINDA&hellip ;

Yani istifadan sonra benim Salı gü ; nü ; TBMM ' de Grubu ' nda yaptığım bir konuşma var .

O konuşmayı dikkatle sü ; zerlerse , o konuşmada ben CHP ' ye bir teşhis koyuyorum . Ve sö ; zü ; mü ; n bir yerinde hatta baş tarafında , ' Genel Başkan Deniz Baykal , Tü ; rkiye ' nin en sıkıntılı , sorunlu dö ; neminde genel başkanlıktan ayrıldı . Bizi kendi gö ; beğimizi kesmekle yü ; z yü ; ze bıraktı . Bundan sonra gö ; beğimizi biz keseceğiz . Parti kesecek . ' dedim . Gruptan ç ; ıktıktan sonra da basını ters kö ; şeye yatırdım .

İNADINA BAYKAL MİTİNGİ FOS Ç ; IKTI , BENİ SORUMLU TUTTULAR

Nitekim ç ; ok cılız bir kalabalık oldu . 60 bin kişi bekliyorlarmış , bin 500-iki bin kişi ancak vardı . Deniz Bey ' in yanında da bunu benim engellendiğim sö ; yleniyor . Yani mitingin fos ç ; ıkmasından da beni sorumlu tutuyorlar .

Ben de bunu bana aktaranlara , ' Demek ki ç ; ok gü ; ç ; lü ; ymü ; şü ; m , 58 bin kişiyi durdurabilmişsem hakikaten gü ; ç ; lü ; ymü ; şü ; m ' diyerek ironi yapıyorum .

Benim ilişkim Deniz Bey ' le bozulmadı . Salı gü ; nkü ; toplantıdan sonra Ç ; arşamba gü ; nü ; yaptığımız Merkez Yö ; netim Kurulu ' nda ( MYK ) , arkadaşların bir kısmının Deniz Bey ' e iyilik yapmadıklarını , Deniz Bey ' in de kimsenin hamiliğine ihtiyacı olmadığını sö ; yledim . Ve ' Deniz Bey ' e yakınlıkla yalakalığı birbirinden ayırın arkadaşlar ' dedim . ' Burada Deniz Bey ' e yalakalık edenler var ' dedim .

O SAKALLI ALINDI , ZIPLADI AMA BEN KAALE ALMADIM

Yalakalık tabirini kullandım . Bundan o sakallı ( Savcı Sayan ' ı kast ediyor ) alındı . Zıpladı bir şeyler sö ; ylemeye ç ; alıştı . Hiç ; kaale bile almadım .

YOL AYRIMI KARARINI 13 MAYIS GECESİ , EVİMDE VE TEK BAŞIMA ALDIM

Bir gü ; n sonra Perşembe akşamı ( 13 Mayıs ) evde kendi kendime epey tartıştım . Benim bir huyum var . Ç ; ok ilginç ; tir . Kritik sü ; reç ; lerde , pencereden bakar , dışarıda Ö ; nder Sav ' ı gö ; zlerim . Ö ; nemli kararlar almadan ö ; nce sıyrılırım kendimden . Kendimi izlerim . Bö ; yle bir hasletim , ö ; zelliğim var . O gü ; n de yine koydum kendimi dışarıya . Ö ; lç ; tü ; m , tarttım , biç ; tim . Sindiremiyorum CHP ' nin adaysız kurultaya gitmesini&hellip ; Eli kolu bağlı , Godo ' yu bekler gibi&hellip ; Delegeler imzayı verecek , Deniz Baykal oturduğu yerden gelecek .

KILIÇ ; DAROĞLU İLE İKİ Ü ; Ç ; KEZ GİZLİCE BULUŞTUK

Birkaç ; kez buluştuk . Kimsenin bilmediği , bilemeyeceği bir yerde&hellip ; Ve kimse de bilemedi .

Ne o karısına sö ; yledi ne ben sö ; yledim . Bırak ikinci ü ; ç ; ü ; ncü ; kişiyi&hellip ;

Ne kadar ketum kalınırsa o kadar sonuç ; alınır bu işten diye dü ; şü ; ndü ; ğü ; m iç ; in bu değerlendirmeyi rahatlıkla ona da yaptım .

Ve Kemal Bey de buna uydu . ( o zaten ağzı sıkı bir siyasetç ; idir o )

Ve adaylığını aç ; ıklama gü ; nü ; , tarihi&hellip ;

Pazar erken olurdu , Salı da geç ; olurdu .

KEMAL BEY ' İN AÇ ; IKLAMASINI DOĞRU PLANLADIK

Pazartesi en uygun gü ; ndü ; adaylık aç ; ıklamak iç ; in . Zaman da ö ; ğleden ö ; nce olmalıydı . Basının da alarmda olacağı bir olay ç ; ü ; nkü ; . Kemal Bey belki beraber aç ; ıklama yapmamızı isterdi . Ben de ' Ne kadar sade olursa o kadar iyi olur ' dedim . ' Siz aç ; ıklamayı yapın , benim de sö ; yleyeceklerim var ' dedim .

O benim destek vaat edeceğimi biliyor ama ne sö ; yleyeceğimi bilmiyordu .

AÇ ; IKLAMAMDAN Ö ; NCE BASINI DA YÖ ; NLENDİRDİM

Basın mensupları aç ; ıklamadan sonra hurra geldiler , doldular odaya . ' Engel olmayın basına ' dedim . Şu koltukta oturduk ( eliyle gö ; steriyor )

Burada basını da yö ; nlendirdim . ' Siz biraz dışarı ç ; ıkın , ç ; ıkışta aç ; ıklama yapacağım ' dedim . ' Kemal Bey ' le bir ö ; zel konuşalım . Kemal Bey bir aç ; ıklama yaptı ama , ben de sizin gibi dinledim , kısa bir aç ; ıklamaydı , Ben Kemal Bey ' i dinleyip iyice anlayayım . Bakalım detayında ne var? ' dedim .

Bunları bir merak aldı mı dışarı ç ; ıkarken , Kemal Bey ' le 15-20 dakika gö ; rü ; ştü ; k . Sonra kapıda o aç ; ıklamayı yaptım , değerlendirmeyi yaptım . Sanıyorum gö ; rmü ; şsü ; nü ; zdü ; r .

Sonradan anlıyorum ki medyada da ö ; rgü ; tte de kamuoyunda da mü ; thiş bir etki bırakmış o aç ; ıklama&hellip ; Benim o konuşmamın bir bö ; lü ; mü ; nü ; il başkanları bir gü ; n sonraki toplantıdan sonra aç ; ıkladıkları deklarasyonda kullandılar . ' Biz de Genel Sekreterimiz gibi ' aklımızı duygumuzun , yü ; reğimizin ö ; nü ; ne koyduk ' dediler .

TAM BİR HEDEF SAPTIRMAYDI YAPTIĞIM


Kemal 11 . 30 ' da aç ; ıklamasını yaptı . O kadar bir hedef saptırma yaptım ki ben o aç ; ıklamadan ö ; nce . Bu binadaki basın koordinatö ; rlü ; ğü ; bile fark edemedi bunu .

Yazılı başvurusu var Sayın Kılıç ; daroğlu ' nun elimde . Grup Başkan Vekili imzasıyla&hellip ; Salon tahsisi istiyor aç ; ıklama iç ; in . Ben de havale ettim resmi yazıyla ilgili birime .

' Ne yapacak salonu ' diye sordular? ' Ne bileyim ben . Belki adam aday değilim diyecek , belki adayım diyecek , belki başka bir şey diyecek . Sorar mıyım bö ; yle bir şeyi ' dedim .

Biliyorum bu birileriyle gö ; rü ; şü ; lecek ( Baykal ' ı kast ediyor )

Bana sordular SMS gö ; nderelim mi , bu toplantıya ilişkin diye?

' Hayır . Ne mü ; nasebet . Kemal kendi olanağı ile yapsın , partinin olanağını niye kullanayım onun iç ; in ' dedim .

Bunlar zannettiler ki biz Kemal ' le ayrıyız ve ben onu paramparç ; a edeceğim! Tam bir hedef saptırmaydı o .

GÜ ; RSEL TEKİN ' İN BİLE 5 DAKİKA Ö ; NCE HABERİ OLDU&hellip ;

Gü ; rsel Tekin ki Kemal Kılıç ; daroğlu ' nu elinde tuttuğunu , yö ; nlendirdiğini dü ; şü ; nen bir siyasetç ; i , basın toplantısından beş dakika ö ; nce haberi oldu . Televizyonların alt yazısından gö ; rdü ; .

Kaynak egedesonsoz