Dennis Gabor kimdir ? Google özel doodle çalışması

Dennis Gabor için Google özel logo yaparak süpriz yaptı.Dennis Gabor kimdir ?

Dennis Gabor için Google özel logo yaparak süpriz yaptı.Dennis Gabor kimdir ?

Dennis Gabor (Macarca'daki asıl adı: Gábor Dénes, d. Budapeşte, 1900 - ö. Londra, 1979) Macar asıllı İngiliz fizikçi, elektrik mühendisi ve mucit. Holografi'yi bulmuş ve üzerinde çalışmıştır. Bu çalışmalarıyla daha sonra 1971 yılında Nobel Fizik Ödülü kazanmıştır.

Budapeşte ve Berlin Politeknik okullarında yüksek öğrenimini tamamlayan Gabor, Alman teknik araştırma laboratuarında ve "Berlin Siemens" ile "Halske" firmalarında çalışmıştır. 1933 yılında İngiltere’ye gitmiş, birçok firmada araştırmacı olarak çalışmıştır. 1949 yılında Londra'daki "İmperial College of ScienceTechnology"de uygulamalı elektronik fizik profesörü olmuştur.

Stanford Üniversitesi'deki araştırma laboratuarlarında çalışan Gabor, 1948 yılında bulduğu ve geliştirdiği holografi yöntemiyle 1971 Nobel Fizik Ödülü'nü elde etti. Gabor'un katot osilografisi, manyetik mercekler, gazlarda boşalma ve bilgi kuramı ile ilgili çalışmaları da vardır.

Doodle nedir?

"Doodle" olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne/kişiye/konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.

Hologrofi nedir? (TIKLAYINIZ)

Hologrofi ile ilgili videoyu izlediniz mi?