Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'dan İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Kadın Hattatlar Sempozyumu'na

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'dan İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Kadın Hattatlar Sempozyumu'na katılacak. Törende Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da bulunacak. Erdoğan, sporcular ve internet medyasının temsilcileriyle ''Demokratik açılım'' konusunda ayrı ayrı bir araya gelecek. (10.00/14.00/18.30)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya turu kapsamında Tekirdağ ve Edirne'de çeşitli temaslarda bulunuyor.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Çağlayan Meydanı'nda düzenleyeceği 'Sustukça ölüyoruz-İsrail vahşetine isyan' mitingine katılacak. Mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek veriyor. (16.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreni gerçekleşecek. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de havalimanının temel atma törenine katılacak.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin istişare toplantısına katılacak. Topçu'nun basına kapalı olarak yapılacak toplantı öncesi gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacak. (09.30)

Ünlü Şair Nazım Hikmet, ölüm yıldönümünde, Eskişehir'in Doğançayır beldesindeki anıt mezarının başında düzenlenen törenle anılacak.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, partisinin il binasında yeni yapılan CHP Olağan Genel Kurulu ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

"Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, çevre yürüyüşü gerçekleştirecek. (09.30)

Merkezi Erzurum'da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olağan kongresini gerçekleştirecek. (11.00)

İzmir'de 12 Eylül döneminde idam edilen ülkücülerin yakınları, Anayasa paketine destek için idam edilenlerin mezarları başında bildiri okuyacak. İdam edilenler için aynı yerde akşam da mevlit okutulacak. (12.30 / 17.00)

İsrail'in Gazze yardım gemisine yaptığı saldırıyı kınamak isteyen binlerce kişi, bugün Londra'da İsrail Elçiliği önünde gösteri düzenliyor.

Eğitim Sen, İzmir'de Seyit Şamlı Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Anıl Erdem'in okulun otomatik giriş kapısına sıkışarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak basın toplantısı düzenleyecek. (13.30)

SPOR

Voleybol A Milli Takımı, Erkekler Avrupa Ligi mücadelesinde Portekiz'i konuk edecek. (18.00)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip ediliyor.