Cebinde Kalan Son 5 Tl'yi Filistin'e Gönderdi

Sivas'ta bir vatandaş, cebinde kalan son parasını Filistin'e yardım için İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas Temsilcisi'ne verdi.

  Sivas ' ın Şarkışla ilçesinde geçimini at arabasında sattığı erzaklarla sağlayan İsmail Gök isimli vatandaş , Filistin ' e yardım için cebinde kalan son 5 TL ' sini verdi . Gök , " Kendi imkanımla , kendi gücümle 5 liram var onu verdim . Gönülden isterdim daha çok yardım etmeyi . Filistinlilerin hiç şüphesi olmasın , gerekirse bu at arabasını bağışlarım o öksüzlere . Şehitler ölmez , vatan bölünmez " dedi .
Öte yandan Şarkışla ilçesinde çeşitli sendikalar , dernekler ve siyasi partiler bir araya gelerek terör örgütü PKK ve geçtiğimiz günlerde Gazze ' ye yardım götüren İHH gemilerine saldıran İsrail ' e tepki göstermek için bir miting düzenledi . Miting alanına ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile akın eden halk , PKK ve İsrail ' e lanet yağdırdı .
Ellerinde ' Bebek katili İsrail ' , ' Gazze ağlıyor , insanlık ayakta ' , ' Rotamız Filistin yükümüz direniş ' dövizleri açan halk Filistin ' e destek verdi . Sözde PKK bayrağı ayaklar altında çiğnendi . İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan mitingde , şehitler ve İsrail ' in yardım gemilerine saldırması sonucu hayatını kaybedenler için Kur ' an-ı Kerim okundu .
Mitingde konuşan İnsani Yardım Vakfı ( İHH ) Sivas Temsilcisi Özcan Duman , oluşturdukları konvoyla İsrail ' in Filistin ' e uyguladığı ambargonun delinebileceğini göstermiş olduklarını belirterek , " Ocak ayında karadan yapmış olduğumuz yardım konvoyuyla ambargonun delinebileceğini gösterdik . Bunun daha büyük boyutlara taşınması ve katil İsrail ' in uygulamış olduğu açık hava hapishanesi psikolojisini yenmek için üç aydan beri yürütmekte olduğumuz yardım çalışması büyük bir katılımla hedefine ulaşmıştır . Katil
İsrail devleti sürekli taciz etmiş ve bir saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda her ne kadar direniş gösterilmiş olsa da 9 tane şehit verilmiştir " dedi .
Özcan Duman ' ın konuşmasının ardından ilköğretim öğrencisi İrem Bağcı ' nın okumuş olduğu ' Filistin ' şiiri miting alanında bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu . Şiir okunurken ellerinde Filistin bayrağı taşıyan vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı .
Daha sonra konuşan Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin , " Filistin ' de yıllardır bir insanlık dramı yaşanıyor . Özgürlükçü olduğunu iddia eden dünya devletleri halen demokrasi ve insan hakları nutukları atmaya devam ederek bu vahşeti seyrediyor . Tam 36 aydır Gazze ' de insanlığı inim inim inleten insanlık dışı abluka devam ediyor " diye konuştu . Gültekin vatandaşları İsrail mallarını boykota davet etti .
Konuşmalar , ' Şehitler ölmez , vatan bölünmez ' ve tekbir sesleriyle sık sık kesildi . Bu arada miting alanına üzerinde ' Kahrolsun İsrail ' yazılı at arabası ile gelen bir vatandaş yanında bulunduğu balyozu çıkararak , " Biz bunlarla da gidip Filistinli kardeşlerimize yardım ederiz " diye bağırdı .
Miting , yapılan konuşmaların ardından tepki yürüyüşü ile devam etti .