Başbakan Erdoğan'ın öfkesi dinmiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da yaptığı konuşmada PKK ile Hamas'ın arasında fark olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın öfkesi dinmiyor
  Erdoğan İsrail ' e bö ; yle seslendi : Ben onlara kendi dillerinden konuşuyorum . Tevrat ' taki 10 emirden , 6 ' ncısı diyor ki : Ö ; ldü ; rmeyeceksin . Anlamadın mı , bir kez daha sö ; ylü ; yorum . İngilizce sö ; ylü ; yorum . You shall not kill .

Başbakan Erdoğan , Hamas ' ın PKK ' ya benzetilmesini eleştirdi ve &ldquo ; Hamas ' ı terö ; r ö ; rgü ; tü ; olarak gö ; rmü ; yorum . Onlar , kendi topraklarını koruma mü ; cadelesini veren direnişç ; ilerdir&rdquo ; dedi . Erdoğan , Tevrat ' tan İngilizce ve İbranice alıntı yaptı ve ' ö ; ldü ; rmeyeceksin ' emrini hatırlattı .

Başbakan Erdoğan , Konya ' da Dü ; nya Ç ; evre Gü ; nü ; Kutlamaları ve toplu aç ; ılış tö ; renlerine katıldı . Erdoğan burada yaptığı konuşmaya Mevlana ' dan rubailer okuyarak başladı ve Mevlana ' nın &ldquo ; Yine gel , bizim dergahımız ü ; mitsizlik dergahı değil&rdquo ; diyerek dü ; nyaya kucak aç ; tığını , insanlığa yü ; reğini sunduğunu , bü ; tü ; n vicdanları kucakladığını sö ; yledi . Erdoğan Tü ; rkiye ' deki terö ; r olayları ve İsrail ' in yardım gemisine saldırısı konusunda şö ; yle konuştu :

İKİ YÜ ; ZLÜ ; , YALANCI : Bu aç ; ık bir devlet terö ; rü ; , hukuk tanımamak , saldırganlık . İsrail ' deki hü ; kü ; metin nasıl bir hastalık ruh hali , nasıl bir paranoya , nasıl bir travma iç ; inde bulunduğunun ö ; rneği . İsrail Hü ; kü ; meti &ldquo ; dü ; nya bize karşı ikiyü ; zlü ; davranıyor&rdquo ; diyor . Hayır . İkiyü ; zlü ; olan sensin , yalancı olan sensin , katliam yapanlardan gurur duyan sensin , ' arkanızdayım ' diyen sensin , sen . Bir kez daha sö ; ylü ; yorum , ö ; ldü ; rmeyi iyi bilirsiniz .

SENİN DİLİNLE SÖ ; YLÜ ; YORUM : Ben onlara kendi dillerinden konuşuyorum . Tevrat ' taki on emirden altıncısı diyor ki ' ö ; ldü ; rmeyeceksin . ' Anlamadın mı? Bak bir kez daha İngilizce sö ; ylü ; yorum : ' you shall not kill . ' Yine mi anlamadın? Bak o zaman senin dilinden , İbranice sö ; ylü ; yorum : ' Lo tir ' tsach . '

BU İŞ NOKTALANMADI : ( Saldırının ardından yaşanan sü ; reci anlatarak ) Bü ; tü ; n imkanlarımızı kullandık . Uluslararası gü ; cü ; mü ; zü ; devreye soktuk . Ama bitirmedik . Bundan sonra da devam edeceğiz . Ç ; ü ; nkü ; bu iş noktalanmadı . Bunun arkası var . Devam ediyoruz , devam edeceğiz . Ne yapılması gerekiyorsa uluslararası camiada bunları da yapmaya devam edeceğiz . Hak yerini buluncaya kadar bu devam edecek .

SUSMAYACAĞIZ : Kü ; dü ; s ' ü ; n kaderi İstanbul ' un kaderinden ayrı değildir . Gazze ' in kaderi Ankara ' nın kaderinden ayrı değildir . Ramallah ' ın , Nablus ' un , Rafah ' ın , Beytü ; llah ' ın kaderi asla ve asla Konya ' nın kaderinden ayrı değildir . Dü ; nya sussa bile , biz susmayız , susmayacağız . Dü ; nya katliamlara gö ; z yumsa , biz gö ; zü ; mü ; zü ; yummayacağız .

TAŞ ATAN Ç ; OCUKLAR : Bunlar kundakdaki masum bebekleri dahi tehdit olarak gö ; rdü ; . O masum bebekleri , analarının kucaklarında katlettiler . Bizdeki terö ; ristler gibi . Yetmedi , bebek mamalarını tehdit olarak gö ; rü ; yorlar . Yetmedi oyun parklarını tehdit olarak gö ; rdü ; ler . Ç ; ocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar . Okullarda , ü ; niversitelerde eğitim gö ; renlere saldırdılar . O ç ; ocuklar taş attı , bunlar fosfor bombası attı .

KİMSEYİ ALDATMAYIN : Bunlar , masum sivillerden , kadınlardan , yaşlılardan , kadınlardan , hastanedeki hastalardan korktular . Hastaneleri bombaladılar . Yetmedi , şimdi bostanlardan , tekerlekli sandelyeden , sargı bezinden , serumdan , ilaç ; lardan korkmaya başladılar . Bugü ; n inşaat demirlerinden tuğlalarından korkmaya başladılar . Her tü ; rlü ; rezilliği , alcaklaklığı korsanlığı yapıyorlar . Ardından Hamas diyorlar , El Kaide diyorlar . Şu konu , Hamas konusu değildir . Şu konu El Kaide konusu değildir . Kimseyi aldatmayın , gerç ; ekci olun , dü ; rü ; st olun . bizç ; im meselemiz Musevi toplumuyla , İsrail halkı ile değil . İsrail ' in şu an ki zulmeden devlet terö ; rü ; estiren , yö ; netimiyle ilgilidir .

ORTAKLAR VAR : Kanlı eylemlerine ortak ettikleri yazarları , ç ; izerleri , işbirlikç ; ileri artık bunların insanlık dışı terö ; r eylemlerini saklayamaz hale geldi . Ama bizde de onların ortakları var . Biz de de .

PKK HAMAS FARKI : İsrail ' in bu saldırısını ve bu saldırıya karşı takınılan tavrı , aynı şekilde ne yazık ki PKK ' nın askerimize olan salrısıyla , Hamas ' ın saldırısını , buna benzetenler var . Bir defa Hamas ile terö ; r ö ; rgü ; tü ; PKK ' nın benzer hiç ; bir yanı yoktur . PKK terö ; r ö ; rgü ; tü ; nü ; n ü ; zerinde Tü ; rkiye Cumhuriyeti pasaportu ç ; ıkar . Bunlar bu ü ; lkenin vatandaşı olarak bulunurlar . Dışardan bir saldırı değildir . Hamas , kendi topraklarını koruma mü ; cadelesini veren direnişcilerdir . Filistinlilerdir . Filistin ' de seç ; im kazanmıştırlardır . Seç ; im kazandıkları halde , hale İsrail cezaevlerinde yatmaktadırlar .

SEÇ ; İM KAZANDILAR : Ben bunları Amerika ' nın yetkililerini de sö ; yledim . ' Ben Hamas ' ı terö ; r ö ; rgü ; tü ; olarak gö ; rmü ; yor , tanımıyorum ' dedim . Bugü ; n de dü ; şü ; ncem budur . Onlar topraklarını savunuyorlar . Seç ; im kazandılar . Ama onlara iktidarda kalma fırsatı vermediler . Hani demokrasi , ne oldu demokrasi? Hani demokrasiyi sevenler . Seç ; im kazandılar . Bir iktidar sü ; reci tanıyın . Ama tahammü ; l edemediler . Ekonomik yö ; nden baskı uyguladılar . Bumudur adalet . Bunu PKK ile biraraya getiremezsiniz . Ey Tü ; rkiye ' nin gazetelerinde yazan kö ; şe yazarları . Benle ilgili bunları da yazacaksın . Ama artık mızrak ç ; uvala sığmıyor . Sizin de geç ; mişinizi biliyoruz . Bunların da cibiliyetlerini biliyoruz . Ne yaptıklarını ç ; ok iyi biliyoruz . Biz dü ; rü ; stü ; n yanındayız , adilin yanındayız ve bunların da yanında olmaya devam edeceğiz .

Konya ' da olağanü ; stü ; gü ; venlik ö ; nlemi

Başbakan Erdoğan iç ; in Konya ' da olağan ü ; stü ; gü ; venlik ö ; nlemleri alındığı gö ; rü ; ldü ; . Korumalar Erdağan ' ı taşıyan otobü ; sle birlikte koştu , aracın ü ; stü ; ne keskin nişancılar yerleştirildi . Aynı gü ; venlik hassasiyeti tü ; m gü ; zergah boyunca sü ; rdü ; . Konya ' daki aç ; ılışlara Başbakan Erdoğan , eşi ve kızıyla ; Dışişleri Bakanı Davutoğlu da eşiyle katıldı . Bakan Davutoğlu , Erdoğan ' dan ö ; nce kü ; rsü ; ye ç ; ıktı ve yaptığı konuşmada uluslararası sorunlara ve atılan adımlara değindi .