Bakan Eker Amasya'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin İsrail'e ithalatının neredeyse 10 katı ihracatı olduğunu belirtti.

  Bir dizi ziyaret , açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Amasya ' ya gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker , Amasya Belediyesi ' ne yaptığı ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı . " Bizim İsrail ile Tarım Bakanlığı olarak yürüttüğümüz proje yok . İsrail ile sadece tarımsal ticaretimiz var ve tarımsal ticaretimizde de ihracatımız ithalatımızın neredeyse 10 katı . 140 milyon dolar tarım ürünü ihracatımız var . Buna karşın 20 küsur milyon dolarlık onlardan aldığımız ürün var .
Dolayısıyla Türkiye oraya çok daha fazla ihracat yapıyor . Yani Türk çiftçisinin ürettiği mallar , Türk tarım ürünlerinin İsrail ' e sattıkları bizim onlardan aldığımızın 7-8 katı daha fazla . Daha çok mal satıyoruz . Bu tabii ticarettir . Türk milletinin lehine olan neyse biz onu yaparız . Ama müşterek yürüttüğümüz bir proje yok " dedi .
Dışişleri Bakanlığı , gerek Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde İsrail ile yaşanan gelişmelerin takip edildiğini belirten Bakan Eker , " Gerek Dışişleri Bakanımız , Sayın Başbakanımız , Sayın Cumhurbaşkanımız İsrail ile ilgili onun bu agresif , saldırgan , hak ve hukuk tanımayan tutumu nedeniyle hükümet olarak tutumumuzu , politikamızı net bir şekilde devlet olarak tutumumuzu çok net bir şekilde ortaya koydular . Biz bir an önce İsrail ' in bu yaptığı yanlışlardan dönmesini , özür dilemesini ve bu zalimane
tutumla hiçbir yere varılamayacağını anlamasını bekliyoruz , onu umut ediyoruz . Uluslararası hukukun kurallarının da işletilmesini , nasıl dünyanın başka coğrafyaların bir takım hukuksuzluklar olduğun , bir takım yanlışlıklar yapıldığında uluslararası kamuoyu nasıl harekete geçiyor , nasıl bir takım tedbirler alıyor ve müeyyideler uyguluyorsa İsrail içinde bunların yapılmasını , harekete geçmesini bu müeyyidelerin yapılmasını bütün Türk kamuoyu gibi bizde bekliyoruz " şeklinde konuştu .
Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir , Bakan Eker ' e ziyaretinin anısına çeşitli hediyeler verdiler . Eker ' i ziyaretine AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ile Dr . Avni Erdemir de katıldı .