Amerikalı öğrenciler Düzce'de

Amerika'nın Texsas eyaletinin Houston şehrinden, Özel Yunus Güner Anadolu Lisesi'nin davetlisi olarak Düzce'ye gelen Amerikalı öğrenciler ve öğretmenl

  Amerika ' nın Texsas eyaletinin Houston şehrinden , Özel Yunus Güner Anadolu Lisesi ' nin davetlisi olarak Düzce ' ye gelen Amerikalı öğrenciler ve öğretmenleri , Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer , Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ' nu ziyaret etti .

Özel Yunus Güner Anadolu Lisesinin davetlisi olarak Düzce ' ye gelen Amerikalı kardeş okul öğrencileri ilk önce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ' i makamında ziyaret etti . Özel Yunus Güner Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa BAR , Emniyet Müdürümüz Ali Gezer ' e ziyaretlerini kabul ettiklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek bu çocukların gelecekte bir Türk dostu olarak yetişmelerinde bu gibi etkinliklerin büyük öneminin olduğunu bu ziyaretten edindikleri güzelliklerin meyvelerini 10-15 yıl sonra göreceklerini söyledi .

Amerika ' dan gelen kardeş okul öğrencileri daha sonra Düzce Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ' i makamında ziyaret etti . Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Sezer , eğitimin milli olduğunu öğretimin ise evrensel olduğunu Türk eğitim sisteminin köklü bir sistem olduğunu belirtti . Sezer ayrıca , Eğitimin insan hayatında çok önemli olduğunu özellikle genç yaşlarda alınan bu tür eğitimlerin ilerideki davranışları şekillendirmede öneminin büyük olduğunu vurguladı . Amerikalı öğrencilere Rehber Öğretmenlik yapan Arif Cihan Öğrencilerin Özel Yunus Güner Anadolu Lisesinde Türkçe eğitimini , Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden aldıklarını bunun kendileri için çok güzel bir imkan olduğunu program sonunda öğrencilerin Türkçelerini geliştirerek ülkelerine döneceklerini söyledi .

Öğrencilerden Douglas Reyes Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ' e eğitim ile ilgili Düzce ' nin en yetkili kişisinin kendilerini kabul etmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını , ülkelerin kalkınmasında eğitimin öneminin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi .

Öğrenciler daha sonra Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ' nu ziyaret ettiler . Rektör Prof . Dr . Funda Sivrikaya Şerifoğlun ' dan İngilizce olarak Üniversitenin tanıtımını dinleyen öğrenciler daha sonra Üniversiteyi gezdi .

Öğrencilerin gün içindeki son durağı ise ticaretin nabzının tutulduğu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı oldu . Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ile bir araya gelen öğrenciler metin Büyük ' ten çalışmaları hakkında bilgiler aldılar . Başkan Büyük Ziyaretten doğan memnuniyetini ifade ederek , Özel Yunus Güner Anadolu lisesinin bu tür kardeşlik projeleri ile iki ülke gençliği arasında kurmuş olduğu olumlu ilişkilerin gelecekte güzel günler doğuracağını sözlerine ekledi .