ZKÜ'de mezuniyet sevinci

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) mezuniyet sevinci yaşandı. 2009-2010 eğitim öğretim yılında mezun olan ve şehir stadını dolduran 4 bin 425

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) mezuniyet sevinci yaşandı. 2009-2010 eğitim öğretim yılında mezun olan ve şehir stadını dolduran 4 bin 425 öğrenci hep birlikte kep attı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yapılan mezuniyet törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin geçişi sırasında taşıdığı, "Yüz karası değil kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası. Maden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" yazılı döviz, büyük alkış aldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, üniversitede ilk üçe giren öğrencilere ödül verildi.

Rektör Açıkgöz, törende yaptığı konuşmada, "Bizim ülkemiz çok değerlidir. Türkiye Cumhuriyeti çok değerlidir. Bizim ülkemizin sınırları başkaları tarafından cetvelle çizilmemiştir. Ülkemizin her karışında şehitlerimizin kanı vardır." dedi.

Konuşmaların ardından diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Törende ayrıca İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi'nde öğrenim gören kardeşler 26 yaşındaki Fatih Özdemir ile 24 yaşındaki Mukaddes Özdemir, 5 yıl birlikte aynı sınıfta okuduktan sonra birlikte diploma alarak mezun olmanın sevincini yaşadılar. Fatih Özdemir, ZKÜ'yü kardeşiyle birlikte tercih ettiklerini belirterek, "Kardeşimle aynı puanları aldık. Aynı kentte ve üniversitede okumak istedik. Şimdi mezun oluyoruz. Bundan sonra amacımız bir an önce iş bulup hayata atılmak. Ancak, aynı işyerinde çalışmak istemiyoruz." diye konuştu.