'Zafer Turnuvası' Kuşadası'nda Başladı (fotoğraflı) Kuşadası

-'ZAFER TURNUVASI' KUŞADASI'NDA BAŞLADI (FOTOĞRAFLI) KUŞADASI (A.A) - 04.06.2010 - '13. ULUSLARARASI YILDIZ ERKEKLER VE BAYANLAR ZAFER TURNUVASI'-'Z

-'ZAFER TURNUVASI' KUŞADASI'NDA BAŞLADI

(FOTOĞRAFLI)

KUŞADASI (A.A) - 04.06.2010 - '13. Uluslararası Yıldız Erkekler ve Bayanlar Zafer Turnuvası' Kuşadası'nda başladı.

Uğur İnan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen karşılaşmalarla başlayan turnuvanın açılış konuşmasını yapan Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, turnuvaya Azerbaycan, İran, Irak, Gürcistan, Suriye, Cezayir, Türkmenistan, Rusya, Mısır, Kazakistan, Bulgaristan ve Türkiye'den 400 sporcunun katıldığını belirterek, geleceğin sporcularını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bak, 'Çanakkale şehitleri adına yapılan Zafer Turnuvası'nda genç çocuklarımızın mücadelesi bizim için çok önemli. Hedefimiz, burada güreşen sporcularımızın, önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonluklarına adlarını altın harflerle yazdıracak olmalarıdır' dedi.

Türk spor tarihinde en çok altın madalya kazandıran branşın güreş olduğunu aktaran Bak, 'Türk güreşi bir markadır. Bu marka her zaman üst sıralarda yerini alacaktır' görüşünü dile getirdi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de Kuşadası'nda gerçekleştirilen turnuvaya ev sahipliği yapmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek, sporculara başarılar diledi.

(İU-AYT-MSA-NUR)

04.06.2010 21:10:23