Yardım gönüllüleri Ankara'da coşkuyla karşılandı

İsrail'in insani yardım gemisine düzenlediği saldırı sonrası gözaltına aldığı yardım gönüllüleri Ankara'da coşkuyla karşılandı.

Gazze'ye yardı

İsrail'in insani yardım gemisine düzenlediği saldırı sonrası gözaltına aldığı yardım gönüllüleri Ankara'da coşkuyla karşılandı.

Gazze'ye yardım amacıyla giden gemide bulunan Oyuncu Sinan Albayrak, kardeşi Hakan Albayrak, Burhanettin İslam, Samet Doğan ve Ebubekir Kurban, Ankara'ya geldi. Saatler öncesinden yakınlarının gelişini kutlamak için Eryaman Göksu Parkı'nda toplanan aileler, ellerinde çiçeklerle bekledi. Babalarını çok özlediklerini söyleyen çocuklar, babalarının gelmesiyle sevince boğuldu. Aileleri tarafından çiçeklerle karşılaşan gönüllüler, duygularını anlatmakta zorluk çekti.

Yaşadıkları her şey için gururlu olduğunu belirten Oyuncu Sinan Albayrak, "Burada olduğumuz için mutluyuz. Şehitlerimiz var. Onların ölümüne üzülmekten ziyade bu şerefe nail oldukları için ailelerinin gurur yaşadıklarına ben bizzat şahidim. Yanı başımda eşini kaybeden bir kadının, nasıl gururlu bir şekilde eşinin ölümünden sonra dirildiğini ve hala yardıma koştuğunu gördükten sonra milletimle, insanımla gurur duyuyorum" dedi.

Gemide esir muamelesi gördüklerini kaydeden Ebubekir Kurban ise, "Böyle bir şey beklemiyorduk. Sabah ezanı okundu. Namaz kılacağız, birden saldırmaya başladılar. Niyetleri gemileri durdurmak değildi. Kesinlik niyetleri adama öldürmekti" şeklinde konuştu.